Aktualno, Nekategorizirano

Čije je što? – Radionice za mlade s Vanjom Babićem i Bojanom Mrđenovićem

Udruga 90-60-90/ Platforma za suvremenu umjetnost poziva mlade do 25 godina starosti na sudjelovanje u online radionicama u sklopu novog projekta pod nazivom Umjetnost i kultura online – Čije je što?. Radionice s Vanjom Babićem i Bojanom Mrđenovićem održavaju se 5. prosinca, navodi se na stranici udruge.

Projekt se sastoji od niza besplatnih online radionica i diskusija s osam suvremenih likovnih umjetnika i jednim ciklusom dokumentarnog filma.

Cilj projekta je približiti mladima diljem Hrvatske suvremenu društveno angažiranu i novomedijsku umjetnost kojom će im se probuditi kritička svijest za društvene teme kojima se bave umjetnici-voditelji radionica. Sve aktivnosti uključuju participativan pristup kako bi se mladima što bolje približile metode i teme konceptualne i novomedijske suvremene umjetnosti te unaprijedile njihove intelektualne i kreativne vještine.

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Online radionica s Vanjom Babićem
5.12.2022., od 13 do 15 sati

Umjetnik Vanja Babić kroz online radionicu predstavit će svoj rad i metodologiju koja ga prati. Njegovi radovi bave se temom otpada, viškova ili nusproizvodima društva, te već niz godina kroz različite točke gledanja i načine izlaganja, potiče pitanja i gradi instalacije osvještavajući taj aspekt društva. Uz upute, odluke i moderaciju polaznika radionice, Vanja će u realnom prostoru pokušati sagraditi manju instalaciju ili intervenciju usmjerenu na specifično javno, skriveno i određeno mjesto gdje se nalazi. Na taj način polaznici će se susresti sa dijelom metodologije rada i načinima razmišljanja koji prate Vanjin rad. Njegovi radovi reflektiraju temu pripadnosti (Čije je što?) fokusirajući se na nekoliko koncepata: pitanje građanskog statusa, pitanje teritorija, etičko pitanje te konačno, pitanje brige i njege.

Radionica “Fotograf u javnom prostoru” s Bojanom Mrđenovićem
5.12.2022. od 19 do 20.

Bojan Mrđenović će u sklopu radionice “Fotograf u javnom prostoru” pokazati vlastite umjetničke radove i objasniti način njihova nastanka. Njegovi radovi se bave promatranjem promjena u javnom prostoru i nastaju kroz dugi vremenski period. Cilj predavanja je potaknuti polaznike na korištenje fotoaparata za aktivno i angažirano gledanje svijeta
oko sebe. Njegovi radovi reflektiraju temu pripadnosti (Čije je što?) fokusirajući se na nekoliko koncepata: pitanje građanskog statusa, pitanje teritorija, etičko pitanje te konačno, pitanje brige i njege.

Za više informacija javite se na e-adresu: galerija906090@gmail.com

RASPORED RADIONICA: www.udruga906090.org