Aktivizam, Nekategorizirano

Clubture-HR: Poziv za predlaganje suradničkih projekata i turneja za 2023. godinu

Otvoren je prvi poziv za prijave prijedloga suradničkih projekata i turneja u 23. krugu CTHR programa razmjene i suradnje u 2023. godini.

Savez udruga Klubtura raspisao je poziv za prijave prijedloga suradničkog projekta ili turneje u 23. krugu programa “Clubture-HR: Programska razmjena i suradnja”. Riječ je o centralnom programu platforme pokrenutom 2002. godine, koji se temelji na izravnoj suradnji organizacija nezavisne kulture i njihovoj zajedničkoj organizaciji javnih kulturnih događanja u različitim gradovima i mjestima širom zemlje.

Poziv je namijenjen organizacijama nezavisne kulture: udrugama, umjetničkim organizacijama i neformalnim grupama i inicijativama.

Nositelji i njihovi partneri moraju djelovati na području nezavisne kulture i kulture mladih te prihvaćati načela djelovanja i ciljeve Saveza udruga Klubtura, odnosno Clubture-HR programa navedenih u Statutu i Pravilniku organizacije.

Kroz program se realiziraju projekti i turneje kulturne razmjene i suradnje na području Hrvatske.

Sadržaji javnih događanja koji se podupiru u sklopu programa:

-suvremena umjetnost (vizualna, filmska, izvedbena, književnost, glazbena, itd.) i nove umjetničke prakse
-urbana kultura i kultura mladih
-novi mediji i tehnologije
-interdisciplinarni kulturni projekti
-suvremene umjetničke, društvene i kulturne teorije i istraživanja
-arhitektura i urbanizam
-razvoj kulturne politike
-edukacija vezana za gore navedena područja
Prijedlozi sadržaja koji su dominantno vezani za turizam, kulturnu baštinu i ostale djelatnosti izvan područja nezavisne kulture i umjetnosti neće biti prihvaćeni, tj. smatrat će se da nisu zadovoljili formalne uvjete ovog poziva.

Realizacija projektnih aktivnosti: od 15.3.2023. do 15.12.2023.

Način prijave

Najkasnije do navedenog roka (27. listopada 2022. u 14 sati) potrebno je isključivo putem online prijavnice dostaviti prijedlog projekta ili turneje.