Aktivizam, Nekategorizirano

Poezija to go – druženje s uglednim pjesnikinjama u dvorani Muller kina Europa

neizdr-iva-sonja-z_origDruženje s pjesnicima i poezijom uživo, u okviru projekta Poezija to go, održat će se 7. ožujka  2018. u 19.30 sati u dvorani Müller u kinu Europa, najavili su iz Umjetničke organizacije Tekston.

Gostuju pjesnikinje Irena Vrkljan, Sonja Manojlović, Enerika Bijač, Dorta Jagić, Lidija Bajuk i Sonja Zubović, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Lidija Bajuk.

Projekt Poezija to go program je poticanja čitanja poezije za mlade, koji je osmislila književnica Sonja Zubović, voditeljica umjetničke organizacije Tekston, a zaživio je na društvenim mrežama 2015. godine. Na Facebooku ga prati i 15.000 ljudi dnevno!

„Poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta“ – ističe Sonja Zubović.

Zahvaljujući projektu, poezija je dobila novu komunikacijsku priliku da se lako i brzo otvara mladima i svima koji se tako osjećaju.

Izvan internetskog medija Poezija to go u druženju s pjesnicima predstavlja etablirane autore, a često sudjeluju i osobe iz javnog života, pa su do sada poeziju tako podržali i Luka Bulić, Baby Dooks, Miljenko Cvjetković Minja, Goran Gorše, Tomislav Goluban i kapetan Broda kulture Igor Gerenčer.