Aktualno, Nekategorizirano

Poziv na prijavu u Program platforme Clubture: programska razmjena i suradnja

clubtureObjavljen je 2. poziv za predlaganje suradničkih projekata i turneja na 19. krug programa Clubture-Hr: programska razmjena i suradnja.

“Clubture-Hr: Programska razmjena i suradnja” temeljni je program platforme Clubture pokrenut 2002. godine. Temelji se na izravnoj suradnji organizacija nezavisne kulture koje zajednički organiziraju javna kulturna događanja u različitim gradovima i mjestima širom zemlje.

Sve udruge, neformalne inicijative ili umjetničke organizacije nezavisne kulture mogu prijaviti projekt ili turneju kao nositelji. Ovo je drugi, finalni poziv i on je otvoren samo za organizacije koje pripadaju području djelovanja Clubturea, a koje dosad nisu provodile suradničke projekte ili turneje kroz Clubture.

Prijaviti se stoga može suradnički projekt (niz od minimalno 3 različita događanja u 3 različita grada ili mjesta) ili turneja (1 događanje koje se realizira u minimalno 3 različita grada ili mjesta).

O tome koji će se projekti i turneje provoditi kroz 2019. godinu, odnosno što će se financirati iz prikupljenih sredstava zajednički odlučuju sve organizacije koje su prijavile program te sve članice skupštine mreže Clubture. Odluke se donose zajednički na redovnoj sjednici Skupštine mreže Clubture koja će se održati u prvom tromjesečju 2019. godine.

Rok za prijavu je 7. veljače 2019. u 14 sati, a više informacija potražite ovdje.