Hrvatska, Nekategorizirano

8 milijuna kuna projektima samostalnih umjetnika i nezavisnih profesionalaca te umjetničkih organizacija i strukovnih udruga

Samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima te umjetničkim organizacijama i strukovnim udrugama za 280 projekata, Ministarstvo kulture i medija osiguralo je sredstva u ukupnom iznosu od 7.935.000,00 kuna temeljem provedenog Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini, navodi se na stranici culturenet.hr.

Sredstva su namijenjena ponajprije najnezaštićenijim umjetnicima: samostalnim umjetnicima i nezavisnim profesionalcima u području kulture kojima je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih pandemijom COVID-19 onemogućeno ili bitno otežano obavljanje umjetničke djelatnosti.

Ovim Javnim pozivom financirat će se:

• razvoj novih sadržaja kulturnog i edukativnog karaktera šire dostupnosti u skladu s epidemiološkim okolnostima (koji nisu financirani putem drugih poziva Ministarstva kulture i medija i Hrvatskog audiovizualnog centra)
• digitalna prilagodba i nadogradnja postojećih kulturno-umjetničkih sadržaja upotrebom novih tehnologija i digitalnih alata (podcasti, video servisi i sl.).

Javnim pozivom usmjerenim na poticanje nastavka aktivnosti i djelovanja na područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, audiovizualnih djelatnosti te književnosti i prevodilaštva, Ministarstvo nastavlja s provođenjem mjera kako bi se dodatno podržalo kreiranje i distribucija umjetničkih aktivnosti u digitalnom okruženju.
Odobreni programi Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini
Odbijeni programi Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini