Aktualno, Nekategorizirano

Dobrotvorna predstava „Münchhausen“ za Zakladu SOLIDARNA

U nedjelju 22. prosinca u 20 sati pozivamo sve građanke i građane da nakon obavljene građanske dužnosti dođu u Teatar Exit na dobrotvornu predstavu „Münchhausen“ u izvedbi Vilima Matule. Na izborni dan, s birališta možete doći izravno na predstavu o najpoznatijem svjetskom lažljivcu i vidjeti kako priča o barunu Münchhausenu rezonira u vremenu u kojem su lažne vijesti posvuda, a istina sve teže dolazi do izražaja.

Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica pomoći će Zakladi SOLIDARNA u razvoju fonda „#Spasime – za hitnu pomoć žrtvama obiteljskog nasilja“ i fonda za stipendije djece slabijeg imovinskog statusa „Desa & Jerko Baković“, te razvoju programa „Kulture u zajednici“.

O predstavi:

„O tome zašto čovjek laže i kako to čini napisano je bezbroj debelih knjiga. Umijeće laži što nam ga podastire barun Münchhausen plijeni bujnošću razmahane mašte. Njegove laži nisu međutim plod demagoškog manipuliranja zrncima istine. Takvim se lažima posvuda na našem planetu služe prepredeni pozemljari, čineći to na svim životnim razinama u obliku sofisticiranih biznismenskih trikova, visokoparnih kulturnjačkih prepucavanja i malignih političarskih smicalica. Münchhausenovi lažopleti spram svega ovoga benigne su floskule koje nas poput čarolije umiju nasmijati do suza, pomažući nam da ne zaboravimo kako funkcionira istinski smijeh, taj osebujni mehanizam koji bi čovjeku, kada bi za njim češće posezao, možda i mogao donijeti stanovito samoizlječenje.“
– Sead Muhamedagić

Karte možete kupiti na: https://www.ulaznice.hr/web/event/38/7360 i na blagajni Teatra Exit.