Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Edukacija nastavnika o volontiranju

eko eko_crNastavljene su aktivnosti projekta „Eko-Eko Volonterko“ kojeg provodi Udruga za ruralni razvoj Eko Brezna u suradnji s partnerima – osnovnim školama „Antun Matija Reljković“  iz Bebrine i „Antun Mihanović“ iz Slavonskog Broda.

U školi u Bebrini ovih je dana održana edukacija nastavnika o školskom volontiranju. Ovaj se projekt sastoji od nekoliko komponenti: edukacije nastavnika, roditelja i učenika o volontiranju, izrade školskih kurikuluma, izrade volonterskih programa, osnivanja volonterskih klubova u osnovnim školama, izrade priručnika o školskom volontiranju te provedbe velikih volonterskih akcija.

Edukaciju provode predavačice iz Volonterskog centra Osijek, regionalnog koordinatora za volontiranje.

Ovo nisu jedine aktivnosti  projekta. Slijedi izrada volonterskih programa te implementacija. Inače, ciljevi projekta su unaprjeđeni kapaciteti i osnažena suradnja škola i organizacija civilnog društva za pripremu i provedbu programa školskog volontiranja uz razvijene i provedene pilot volonterske programe u lokalnoj zajednici i povećanu motivaciju učenika i nastavnika za školsko volontiranje. Projekt su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Vrijednost projekta je 1.135.876,14 kuna.