Hrvatska, Nekategorizirano

FAIRnet – Mreža FAIR poslovanja u društvenim poduzećima

act_crSve više društvenih poduzetnika formalizira svoje poslovanje, a svojim društvenim, ekološkim i ekonomskim ciljevima nastoji osigurati dobrobit svojim zaposlenicima, članovima, lokalnoj zajednici ili društvu općenito.

– U proteklih nekoliko godina, intenzivno radeći za i s (društvenim) poduzetnicima, primijetili smo da ne postoji jedno mjesto gdje bi oni mogli naći informacije važne i korisne za njihovo svakodnevno financijsko poslovanje te postaviti pitanja ili podijeliti svoja iskustva vezana uz hrvatski zakonodavni okvir i pravnu regulativu. Na tragu tih spoznaja okupili smo stručnjake iz više organizacija/poduzeća i osmislili projekt koji će u sljedećih godinu dana odgovoriti na gore navedene probleme, potrebe i izazove. – ističu u ACT Konto.

Projekt  FAIRnet – Mreža FAIR (Financije, Administracija i Računovodstvo) poslovanja u društvenim poduzećima financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a okuplja različite aktere iz područja financija, administracije i računovodstva koji pružaju podršku društvenim poduzetnicima za kvalitetnije financijsko upravljanje poduzećem.

ACT Konto posluje kao društveno poduzeće od 2009. godine u području računovodstva, administracije, projektnog financijskog managementa i financijskog savjetovanja. Zajedno sa partnerima – udrugom GONG, Zadrugom za etično financiranje – ZEF i tvrtkom Synergia savjetovanje d.o.o. koji imaju isto područje djelovanja odlučili smo prenijeti svoje dugogodišnje znanje i iskustvo na postojeće i nove društvene poduzetnike.

U sklopu projekta partneri iz Mreže FAIR će kroz različite edukacije povećavati znanja, vještine i kompetencije 13 zaposlenika/ica za što kvalitetnije pružanje usluga iz područja financija, administracije i računovodstva. Osim toga, barem 50 mladih nezaposlenih osoba steći će kompetencije za financijske administratore u društvenim poduzećima, a sami društveni poduzetnici će, razvojem alata za administrativno-financijsko praćenje i upravljanje poslovanjem te putem online platforme u realnom vremenu, dobiti kontinuiranu podršku svojem poslovanju i u FAIR Mreži pouzdanog partnera za budući rast i razvoj.

Ukupna vrijednost projekta FAIRnet je 793.186,07 kn, a u 100% iznosu financiran je sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond.