Aktualno, Nekategorizirano

Festivala sportske rekreacije na Platku

Za prvih 100 posjetitelja osiguran je besplatan zdravi smoothie
Za prvih 100 posjetitelja osiguran je besplatan zdravi smoothie

Zadnje događanje u sklopu Festivala sportske rekreacije održat će se 11. rujna na Platku, s pregršt sportskih i zabavnih aktivnosti, kako priliči zatvaranju jednog festivala, piše Udruga Žmergo.

S ciljem poticanja javnosti na rekreativno bavljenje sportom te prezentiranjem dostupnih mogućnosti, održat će se rekreativna i sportska biciklistička utrka, cross utrka za građanstvo na 7 km, dječja utrka na 400m, turno hodanje te planinarenje, a za seniore održat će se olimpijada. Za najuspješnije rekreativne sportaše pripremljene su nagrade, a kako bi sudjelovali na utrkama, potrebna je prethodna prijava na e-mail sportzasve@gmail.com.

Ovog puta, u suradnji s Udrugom Žmergo, sportske aktivnosti popratit će i zabavno-edukativni program.

Kako bi se cijela obitelj zabavila u zajedničkoj aktivnosti, osmišljena je Žmergova šumska pustolovina. Ona na interaktivan način zbližava različite generacije u zajedničkom rješavanju niza zagonetki i anagrama u potrazi za tragovima i rješenjima na pripremljene zadatke za najsnalažljivije. Ova zabava za cijelu obitelj idealan je način za nedjeljno druženje s najbližima i provođenje vremena u predivnom šumskom okruženju Platka.

Svaka ekipa dobit će upute sa zadacima koje trebaju riješiti uparivanjem snaga, a oni najbolji bit će posebno nagrađeni. Prijaviti se mogu cijele obitelji, grupa prijatelja ili potpuni stranci koji čine tim, bez obzira na dob, putem linka https://goo.gl/forms/JdpAPuuMLBnUEJ222 ili prije samog početka pustolovine od 9.30 sati, na info štandu organizatora (Udruge Žmergo) smještenom na parkiralištu.

Za prvih 100 posjetitelja osiguran je besplatan zdravi smoothie, a ostali će moći naučiti kako ga napraviti zajedno s Anom i njenim povrćem. Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji se mogu opskrbiti zdravim namirnicama na sajmu malih lokalnih proizvođača iz Primorske-gorasnske županije, te odmah po dolasku isprobati svoje vještine spravljanja smoothieja.

O problematici suvremene hrane i prehrambenih navika, na upečatljiv način prikazuje izložba “Hrana u oblacima” // Food Cloud namijenjena djeci, mladima, ali i drugim građanima, izrađena u sklopu Žmergovog europskog projekta EAThink 2015 – Jedi lokalno misli globalno!.

Izložba omogućuje uvid u posljedice naših izbora i potrošnje hrane koju kupujemo, ekološke i društvene utjecaje iste te izazove s kojima se suočavamo kako bi potakli održive prehrambene trendove i male lokalne proizvođače. Cilj izložbe je, kroz kombinaciju pojmova i predmeta staviti hranu na pozornicu te ju sagledati iz brojnih različitih gledišta. Na taj se način gledatelje potiče na kritično razmišljanje i raspravu oko onoga što zapravo jedemo.

Jedan od pokrovitelja ovog događanja bit će Decathlon koji će postaviti svoju zonu s mnoštvom različitih sportskih sadržaja koje se mogu isprobati na licu mjesta.

Svi sadržaji biti će popraćeni glazbenim nastupom benda i DJ, a kroz cijeli program vodit će Vas Joso Krmpotić.

Detaljan program pogledajte OVDJE.