Aktualno, Nekategorizirano

Filmski program E?! – Okolišnog filmskog festivala

film_crProgram festivala ove godine se opet bavi vrlo relevantnim i aktualnim temama. Jedna od većih tema koje obrađuju filmovi ove godine su svakako resursi, kao što su voda i hrana, te otpad kao resurs, gdje pokrivamo problematike raznih plastičnih ambalaža, kao što su PET boce, plastine vrećice te prehrambeni otpad.

Osim toga, ove godine se po prvi put u filmskom programu pojavilo i nekoliko igranih okolišnih filmova. Iako smo do sad uvijek prezentirali_e okolišne dokumentarne filmove, prvenstevni cilj nam je kroz događaj informirati javnosti, podizati svijest i inspirirati na akciju! Tako smo u drugoj godini festivala po prvi put dodali_e diskusijske djelova, prošle godine praktične aktivističke radionica, a ove godine i igrane filme.

Igrani filmovi također nadopunjuju jedan od većih događaja festivala, što je kulminacija književnog natječaja “Klimatska fikcija” kojeg zajedno provode Zelena akcija i Booksa. Na festivalu će se prezentirati finalist_kinje natječaja, njihovi radovi bit će čitani te će publika glasati koja od tih priča zaslužuju nagradu.

U sklopu tematskih blokova ima i nekoliko tribina, Hrana, a ne oruže – Zagreb opet nam se pridružuje s pričom o recikliranju hrane, a ove godine će opet biti naš zabavni okolišni pub-kviz, bolji nego ikad!

Festival se održava od 21. do 23.4. u Kinu Tuškanac u Zagrebu, a više detalja možete pronaći na Facebooku.