Aktualno, Nekategorizirano

Hrvatski dom Petrinja poziva na trodnevnu manifestaciju Kultura svima

Pozivamo sve sugrađane da sudjeluju u trodnevnoj manifestaciji “Kultura svima” koja će se održati od 23. do 25. siječnja 2020. u Pučkom otvorenom učilištu,  Hrvatski dom Petrinja, stoji u pozivu POU Hrvatski dom Petrinja.

Manifestacija Kultura svima

Kao što vidite, naše drvo kulture je u međuvremenu poraslo i razgranalo se. Dosta smo naučili zadnjih mjeseci i motiviramo idemo dalje! U suradnji s brojim udrugama pripremili smo bogat i raznovrstan program pa vjerujemo da će svatko pronaći nešto u čemu želi sudjelovati. Svega tu ima: glume, glazbe, slikanja, plesa. Tradicije i moderne umjetnosti. Pripremili smo program za sve dobne uzraste, a posebno nas veseli što u njemu sudjeluju i osobe s invaliditetom. Kultura treba i mora biti dostupna svima! – dodaju organizatori.

PROGRAM MANIFESTACIJE KULTURA SVIMA 2020
četvrtak, 23.01.2020.

12 ʰ Točno u podne o kulturi – okrugli stol o međusektorskoj suradnji (Mala dvorana POU Hrvatski dom Petrinja)

15 – 17 ʰ Djeca upoznaju orkestar – Gradska limena glazba Petrinja, koncertne matineje (Mala dvorana POU Hrvatski dom Petrinja)

18 ʰ Večer jednakih mogućnosti; nastupaju Udruga osoba s invaliditetom SMŽ, Udruga slijepih SMŽ – Sisak i

Centar za rehabilitaciju Komarevo (Velika dvorana POU Hrvatski dom Petrinja)

petak, 24.01.2020.

10 – 12ʰ Izložba s likovnom radionicom u suradnji Udruge Petriart i Udruge umirovljenika (Mala dvorana POU Hrvatski dom Petrinja)

18 ʰ Koncert Hrvatskog pjevačkog društva Slavulj (Mala dvorana POU Hrvatski dom Petrinja)

19.30 ʰ Večer pjesme i tradicije; nastupaju Folklorni ansambl Petrinjčica, HKUD Mošćenica, KUD Pokupljanka i

Udruga Đeram Dragotinci (Velika dvorana POU Hrvatski dom Petrinja)

subota, 25.01.2020.

10 – 11.30 ʰ Radionice za djecu – Društvo Naša djeca Petrinja (Učionica POU Hrvatski dom Petrinja)

19 ʰ Koncert Gradske limene glazbe Petrinja i SPK Petrinia (velika dvorana POU Hrvatski dom Petrinja)

Manifestacija se provodi u skopu projekta Kultura svima. Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja nositelj je projekta Kultura svima koji provodi u suradnji sa 5 partnera (Građanski aktivizam, Hrvatsko pjevačko društvo “Slavulj” Petrinja, Gradska limena glazba Petrinja, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Društvo Naša djeca Petrinja.

Projekt sufinacira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je na pozivu Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi.