Hrvatska, Nekategorizirano

Hrvatski katolički radio realizirao je projekt “Novi valovi dobrote”

Hrvatski katolički radio (HKR) realizirao je projekt “Novi valovi dobrote” odabran u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija”. Kroz projekt ‘Novi valovi dobrote’ HKR još je kvalitetnije i učestalije izvještavao o svim ranjivim skupinama u društvu te podizao javnu svijest o njihovim problemima, potrebama i pravima. Ukupna vrijednost dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosila je 1.179.100,16 kuna. Ministarstvo kulture i medija, kao Posredničko tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., donijelo je 31. srpnja 2020. Odluku o financiranju 13 projekata u okviru navedenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga. Ukupna raspoloživa financijska sredstva u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznosila su 15.000.000,00 kuna. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva pratila je provedbu projekta kao nadležno Posredničko tijelo razine 2.

Val ne staje u onom trenutku kada je pokrenut, nego odjekuje odnosno ima svoj put daleko od izvora gdje je nastao. Vjerujem da će ti valovi koje ste vi pokrenuli i koji su krenuli iz etera našeg Hrvatskog katoličkog radija još dugo odjekivati i biti poticaj mnogima na dobrotu, prepoznavanje i uvažavanje onih koji su na bilo koji način pripadnici skupina koje su u bilo kojem obliku poteškoće ili rizika da budu zapostavljeni i marginalizirani”, rekao je v. d. ravnatelja Hrvatske katoličke mreže doc. dr. sc. Krunoslav Novak.

Svi sadržaji koji su bili emitirani za vrijeme projekta dostupni su na YouTube kanalu Hrvatske katoličke mreže te portalu hkm.hr.