Hrvatska, Nekategorizirano

INA donira 1.500.000 kuna zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama koje ulažu napore u suzbijanje širenja koronavirusa

Zdravstvenim ustanovama u Zagrebu, Sisku, Rijeci i Puli kao i Crvennom križu, udruzi Kamensko, Tehničkoj školi R. Boškovića te akciji “Zajedno za Zagreb”, kojom se prikupljaju sredstva za sanaciju oštećenja nakon potresa, INA će donirati 1.500.000 kuna, priopćeno je u četvrtak.

“Svjesna teških okolnosti u kojima zdravstveni sustav, institucije, ali i civilno društvo ulažu napore u suzbijanje širenja koronavirusa, a što je u Zagrebu dodatno otežao i snažan potres, INA želi olakšati nabavu materijala i opreme te pomoći u sanaciji štete”, poručili su u priopćenju.

Napomenuvši kako su i ranije ulagali u unapređenje zdravstvenog sustava istaknuli su da je, nakon dviju izvanrednih okolnosti – pandemije koronavirusa i posljedica snažnog potresa u Zagrebu, pravo vrijeme da se svi ujedine u pružanju pomoći.

“Kako bi pomogla iznimne napore zdravstvenih djelatnika INA je donirala po 250.000 kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević i Domu zdravlja Primorsko-goranske županije. Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak i Crvenom križu donirano je po 100.000 kuna. Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu donirano je po 50.000 kuna”.

Donacije će, dodaju, biti iskorištene za nabavu zaštitne zdravstvene opreme, medicinskog materijala, uređaja i sredstava za dezinfekciju te medicinsku opremu i uređaja potrebnih za skrb o bolesnicima te za lakšu organizaciju rada hitnih službi.

Zakladi dječje onkologije Rebro donirano je 200.000 kuna za izgradnju i opremanje dječje hematologije i onkologije, a Općoj bolnici Pula 100.000 za Odjel pedijatrije. Udruzi Kamensko koja šiva pamučne maske za socijalne udruge donirano je 50 000 kuna, dok je Tehničkoj školi Ruđera Boškovića iz Vinkovaca donirano 10.000 za izradu vizira na 3D printerima koje će ta škola donirati hrvatskim bolnicama.

Akciji “Zajedno za Zagreb” donirano je 250.000 kuna te još 100.000 kuna Klinici za dječje bolesti Zagreb, ističu u priopćenju.

INA podsjeća i da je pomogla u opskrbi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske deficitarnim dezinficijensom te da u svojim poslovnicama zdravstvene djelatnike časti kavom. (Hina)