Aktualno, Nekategorizirano, Rad udruga

Izdan priručnik za žrtve i svjedoke u kaznenom postupku

Rezultat: osnaženi kapaciteti organizacija civilnog društva

Održana je završna konferencija projekta ”Znanjem do promjena” kojeg je posljednjih 14 mjeseci provodila Udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja iz Virovitice kao nositeljica i partnerske organizacije, Udruga žena „HERA” Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN” Pakrac.

Projekt „Znanjem do promjena“ doprineo je unaprjeđenju sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga te jačanju partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga i to na području triju županija: Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Požeško-slavonske – rečeno je na konferenciji.

Projekt se provodio kroz različite aktivnosti koje su rezultirale osnaženim kapacitetima organizacija civilnog društva za uspješno pružanje socijalnih usluga, unaprijeđenom suradnjom organizacija civilnog društvaza pružanje socijalnih usluga te je unaprijeđeno pružanje socijalnih usluga osobama u nepovoljnom položaju kroz rad savjetovališta.

DVIJE PUBLIKACIJE Izdane su dvije publikacije – Vodič pružatelja socijalnih usluga Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije te Priručnik za žrtve i svjedoke u kaznenom postupku koje će uvelike pomoći kako osobama u nepovoljnom položaju za ostvarivanje prava tako i različitim lokalnim dionicima za njihovo bolje povezivanje.

Projekt  ukupne vrijednosti 749.957 kuna sufinancirala je Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda (ESF) i Ured za udruge Vlade RH, odnosno u sklopu natječaja za Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga.

Gradimir Đukarić