Aktualno, Nekategorizirano

Javne prezentacije radionica projekta ‘Stub-kultura’ i završni Stub-kultura festival

Ovoga će se mjeseca, počevši od 11. svibnja, u prostoru Društvenog centra u Donjoj Stubici, održavati Javne prezentacije radionica projekta ‘Stub-kultura’. Stub-kultura festival na programu je 20. svibnja.

U srijedu 11. svibnja od 19 sati predstavit će se radionice: Radionica interpretacije lokalne baštine koju vodi Vlasta Horvatić-Gmaz i Ljudske priče koju vodi Senka Susović.

Na Radionici interpretacije lokalne baštine polaznici su upoznali kulturnu i povijesnu baštinu od Gornje Stubice do Oroslavlja kroz različite perspektive, dok su na radionici Ljudske priče upoznali zanimljive ljude ovoga kraja koji su svojim radom doprinijeli promociji kajkavskoj jezika, tradicije i kulture.

U petak 13. svibnja od 19 sati održat će se Javne prezentacije radionice Čitateljski klub koju vodi Andrija Jurki i radionice Glazbena slušaonica koju vodi Željko Popović.
Polaznici su kroz radionicu Čitateljski klub pročitali mnoga djela suvremenih hrvatskih i stranih autora, a na radionici Glazbena slušaonica upoznali različite vrste glazbe 20. stoljeća.

U ponedjeljak 16. svibnja od 19 sati održat će se Javna prezentacija i otvorenje izložbe Kreativne radionice za djecu/OSI. Kreativna radionica za djecu nastala je s ciljem da se djecu s teškoćama što više uključi u zabavni sadržaj.

U petak 20. svibnja od 17 sati održat će se festival s radionicama, izložbama i predstavom za sve zainteresirane.
Za više informacija i prijave javite se telefonom na broj 049/286 – 463, e-mailom na adresu: stubkultura@gmail.com, ili porukom u inbox Facebook stranice „Stub-kultura“.

Projekt provodi Udruga Kajkaviana iz Donje Stubice zajedno s partnerima – Gradom Donja Stubica te udrugama „Profesor Baltazar” i Multimedijalnim centrom Stub-klub.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.