Aktualno, Nekategorizirano

Joan Catala izvodi predstavu Pelat kao najavu Festivala neobičnih obitelji

Renomirani španjolski cirkuski umjetnik Joan Catala izvest će svoju predstavu “Pelat” 28. ožujka u 12:00 ispred Zlatnih vrata u Splitu kao najavu Festivala neobičnih obitelji!

„Pelat“ je predstava između cirkusa, plesa, kazališta i performansa. Jednostavnim rekvizitom – jednim dugim deblom – briše se granica između scene i gledališta i nastaje prostor za komunikaciju umjetnika, publike i objekta s kojim se manipulira. Pri tom Joan ne koristi nikakvu tehnologiju vraćajući cirkus tradicionalnom, prirodnom okruženju.

Predstava „Pelat“ osvojila je nagradu Zirkolika za najbolju španjolsku predstavu suvremenog cirkusa izvedenu u vanjskom prostoru 2013. godine, nagradu na belgijskom festivalu Miramiro i nagradu publike na festivalu FAD Sebastià Gasch de las Artes Parateatrales 2014. godine. Od premijere izvedena je diljem svijeta – između ostalog u New Yorku, Seoulu, Montrealu, Parizu, Stockholmu, Cape Townu, Barceloni, a ovo je prva izvedba u ovom dijelu Europe.

Joan Català-aRts escèniques
http://www.joancatala.pro/en/

Predstava je besplatna i prikladna za djecu.

Program je dio projekta “Gradimo Dom zajedno” nositelja Platforma Doma mladih, kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.