Hrvatska, Nekategorizirano

KA-MATRIX, Eko PAN i Avadhuta provode projekt o djelovanju civilnog društva u kriznim situacijama

Foto: KA-MATRIX

KA-MATRIX je s partnerskim udrugama Eko PAN i Avadhuta krajem 2021. započeo s provedbom projekta Partnerstvom i suradnjom do održive zajednice. Provedbom projekta želi se informirati i povezati lokalne organizacija civilnog društva na području Karlovca i Karlovačke županije u cilju pravovremenog i učinkovitog odgovora na potrebe zajednice u kriznim situacijama.

Program se provodi kroz niz radionica, javnih akcija i kampanja u smislu prijenosa znanja i prethodnih iskustava kako bi se unaprijedila djelovanja u trenutcima izvanrednih i kriznih situacija. Na početku projekta okupljeni su kroz praktični rad mapirali potrebe lokalnih zajednica, analizirali upravljanja krizama s kojima smo se suočavali u posljednje vrijeme te analizirali reakcije javnih službi i građana okupljenih u udruge i inicijative.

Radionicama se priključilo više karlovačkih i dugoreških organizacija i predstavnika/ca javnih službi. Aktivnosti se nastavljaju već u siječnju pa pozivamo sve zainteresirane za ovu temu da se jave i priključe daljnjem radu.
Zbog trenutnih epidemioloških mjera broj sudionika pojedine radionice je ograničen, a na radionicama može sudjelovati po dvoje ljudi iz svake organizacije. Za sudjelovanje u aktivnostima molimo zainteresirane da se prijave na e-adresu denis@ka-matrix.hr ili na broj telefon: 095 444 6880.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Projekt „Suradnjom i praksom do održive zajednice“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 474.563,71,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda (85%) 403.379,15 kuna. Partneri na projektu su Avadhuta – udruga za promicanje multikulturalnosti i zdravih stilova života i PAN – udruga za zaštitu okoliša i prirode. (Izvor: KA-MATRIX )