Aktualno, Nekategorizirano

Književna večer u Dnevnom s Norom Verde

U srijedu, 29. rujna, u 19 sati, u unutrašnjem dvorištu Rojca, odžat će se Književna večer u Dnevnom s Norom Verde (Antonela Marušić), navodi se u pozivu Saveza udruga Rojca.

Ciklus od osam Književnih večeri u Dnevnom koje je Savez udruga Rojca organizirao u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ završava gostovanjem Nore Verde (Antonela Marušić). Književna večer u Dnevnom održat će se u srijedu 29. rujna, u 19 sati. Razgovor će se održati u unutrašnjem dvorištu Rojca uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Pulskoj publici su se u sklopu programa predstavili Asja Bakić, Dino Pešut, Lora Tomaš, Jerko Mihaljević, Luiza Bouharaoua, Nebojša Lujanović i Andrija Škare, autorice i autori koji do sada nisu imali priliku gostovati u Puli, a snimke svih održanih večeri mogu se i dalje pronaći na Facebook stranici Rojcnet. Cilj programa je promoviranje književnost i predstavljanje publici najkvalitetnijeg izbora recentnih naslova te mladih autorica i autora. Književne večeri u Dnevnom su se kombiniranjem žanrova, otvaranjem generacijskih, klasnih i identitetskih pitanja i tema pokazale kao jedan od najrelevantnijih književnih programa koji su se u Puli odvili u 2021. godini.

Razgovor s Antonelom, o njenom radu, s posebnim naglaskom na roman „Moja dota“ (Oceanmore, 2021.) vodit će Tajana Ilić.

Nora Verde (Antonela Marušić) rođena je 1974. godine u Dubrovniku. Završila je studij hrvatskog jezika i književnosti. Prvu knjigu poezije „Sezona bjegova“ objavljuje kao studentica. Autorica je proznih knjiga „Posudi mi smajl“, „Do isteka zaliha“ i „O ljubavi, batinama i revoluciji“. Proza i poezija objavljivana joj je u brojnim zbornicima i antologijama i prevođena na slovenski, engleski, njemački, makedonski i albanski jezik. Jedna je od pokretačica feminističkog portala Vox Feminae. Surađuje s nizom hrvatskih i regionalnih medija i portala koji se bave nezavisnom kulturom, medijima, književnošću, glazbom i ljudskim pravima. Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Projekt „ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.