Aktualno, Nekategorizirano

Konferencija „Civilno društvo i migracije”

large_30.11.-1.12.2017.__2_Centar za mirovne studije poziva na konferenciju o ulozi civilnog društva u pružanju podrške izbjeglicama i oblikovanju politika Europske unije “Civilno društvo i migracije“ u četvrtak 30. studenoga i petak 1. prosinca u prostorije udruge Roda – roditelji u akciji, u Ulici Jurja Žerjavića 10, u Zagrebu.

Cilj ove konferencije je otvoriti mjesto za raspravu o ulozi koju civilno društvo ima u oblikovanju državnih i europskih politika vezanih uz zaštitu i pružanje podrške izbjeglicama te utjecaju na javni diskurs i donositelje odluka.

Također, govornici će se osvrnuti na moguće strategije kojima je moguće prevladati podjele između „novih“ i „starih“ članica Europske unije o zajedničkom sustavu azila te kakvu budućnost i političke odluke možemo očekivati vezano uz europski sustav međunarodne zaštite.

Prvog dana konferencije, razgovarat ćemo o primjerma dobre prakse kao odgovor na humanitarnu krizu u Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Poljskoj te ulozi civilnog društva u oblikovanju javnog diskursa o izbjeglicama.

Drugog dana konferencije panelisti će razgovarati o budućnosti Europske unije i održavanju suradnje između različitih pristaša EU i inicijativa koje podržavaju izbjeglice.
Program rada za četvrtak i petak 30. studenog i 1. prosinca 2017. godine nalazi se ovdje na hrvatskom i ovdje na engleskom jeziku.

Konferencija će se održati na engleskom jeziku.