Hrvatska, Nekategorizirano

Krenule aktivnosti u Društvenom centru Glina u Marinbrodu

Potkraj studenoga održane su prve aktivnosti u sklopu projekta Društveni centar Glina koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Prvu od aktivnosti, kreativnu radionicu izrade božićnih ukrasa vodila je vanjska stručnjakinja gospođa Štefica Ponder kako bi se ususret Božića izašlo ususret interesima raznih dobnih skupina sumještana fa nauče izradu ukrasa. Uz kreativnu radionicu uz pomoć volontera provedena je i radionica Program za mlade u kojoj su nesmetano sudjelovali i roditelji odnosno skrbnici.

Provedbom projekta „Društveni centar Glina“ – Zavičajni klub Marinbrod uz partnerstvo Udruge Jukinac i Grada Gline, želi se pokrenuti društveno aktivno sudjelovanje građana u provedbi aktivnosti sukladno njihovim iskazanim interesima.

Aktivnosti će se odvijati kroz narednih 21 mjesec, otprilike 20 aktivnosti na mjesečnoj razini.

Gradom Glina ustupit će na korištenje javni prostor koji će biti adaptiran i osposobljen za aktivnosti Društvenog centra Glina.

Loš materijalni položaj stanovnika Grada Gline, područja provedbe projekta, povezan s nedostatkom adekvatnog prostora za provedbu građanskih inicijativa i aktivnosti te su jedan od razloga apatičnosti i inertnosti građana, te prepreka za kreiranje programa koji mogu unaprijediti kvalitetu života u lokalnoj zajednici temeljene na stvarnim potrebama stanovnika.

Cilj projekta je povećati raspon usluga OCD-a koje su od općeg interesa za građane koje se provode u javnom prostoru u svrhu unaprjeđenja kvalitete življenja u lokalnoj zajednici.

…………………………………………

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.