Hrvatska, Nekategorizirano

LAG Zagora u Dugopolju kreće s projektom revitalizacije neiskorištenih prostora „ex(PRESS) – PROGRESS“

Lokalna akcijska grupa Zagora kao nositelj projekta, te Općina Dugopolje, Kulturno umjetničko društvo „Pleter“ Dugopolje, Udruga Dugopolje aktivno radi – DAR, Hrvatsko planinarsko društvo „Ljubljan“ Dugopolje i Narodna knjižnica u Dugopolju, kao partneri na projektu, ugovorili su s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva provedbu projekta „ex(PRESS) – PROGRESS“ u ukupnom iznosu od 1.822.811,20 kn, koji sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je odobren na pozivu „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ temeljem druge Odluke o financiranju.

Cilj projekta je osnažiti postojeću međusobnu suradnju OCD-a i lokalne javne vlasti kroz: pružanje obrazovnih, kulturnih, socijalnih i gospodarskih sadržaja koje se provode u općini Dugopolje i jačanje i unapređenje kapaciteta OCD-a aktivacijom neiskorištenog javnog prostora bivšeg PRESS centra lokalnog stadiona.

Ciljane skupine su lokalne OCD koje aktivno djeluju u općini Dugopolje u kulturi, sportu, socijalnoj potpori i razvoju civilnog društva i volonterizma, u svojstvu nositelja i partnera na ovom projektu.
Nastavno navedenom, nositelj i partneri projekta nakon niza održanih sastanaka na temu procjene potreba i prioritetnih područja općine Dugopolje, zaključili su kako je bivši prostor PRESS centra u stadionu adekvatno mjesto za razvoj aktivnosti koje će pomoći u upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade te aktivnim uključivanjem svih mladih u javni život te ostalih dionika u lokalnoj zajednici.

Više o pozivu: www.esf.hr