Aktualno, Nekategorizirano

Održana završna konferencija EU projekta (ex) PRESS – PROGRESS

U srijedu je u Dugopolju održana završna konferencija europskog projekta (ex) PRESS – PROGRESS ukupne vrijednosti 1.822.811,20 kuna. Riječ je o projektu u potpunosti financiranom bespovratnim sredstvima od kojih je 85 % osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz proračuna Republike Hrvatske, navodi se na stranici www.dalmacijadanas.hr.

Ova konferencija bila je još jedna prilika da se javnosti predstavi sve ono što je učinjeno u protekla 24 mjeseca u okviru ovog projekta, gdje je više od 600 osoba sudjelovalo u nizu besplatnih neformalnih edukacija, radionicama i predavanjima.

Okupljene je prvo pozdravio Perica Bosančić, predsjednik LAG-a Zagora te ujedno i načelnik općine Dugopolje. Voditeljica projekta Mara Radan predstavila je projekt i ostvarene ciljeve i rezultate te zahvalila svim partnerima, volonterima, sudionicima i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli uspješnoj i kvalitetnoj provedbi projektnih aktivnosti.

Projekt (ex) PRESS – PROGRESS izvrstan je primjer partnerstva javnog i civilnog sektora pri čemu su nositelj projekta Lokalna akcijska grupa Zagora i partneri: Udruga DAR, Kulturno umjetničko društvo „Pleter“ Dugopolje, Hrvatsko planinarsko društvo Ljubljan – Dugopolje, Narodna knjižnica u Dugopolju i Općina Dugopolje znatno doprinijeli jačanju kapaciteta OCD-a, revitalizaciji programa u neiskorištenom javnom prostoru PRESS centra i osiguranju društvene i socijalne integracije za stanovnike s područja Dugopolja, ali i ostalih općina u obuhvatu LAG-a Zagora.