Aktualno, Nekategorizirano

Predavanje u Dugopolju: Egipat i povijesno-kulturne poveznice s Dalmacijom

Lokalna akcijska grupa Zagora poziva na još jedno u nizu arheoloških, etnoloških i kulturno – antropoloških predavanja, ovaj put tema je “Egipat i povijesno-kulturne poveznice s Dalmacijom ” koje će se održati 24. kolovoza 2022. u 20:00 sati u PRESS centru ŠC “Hrvatski vitezovi” u Dugopolju. Predavanje se organizira u okviru projekta “(ex)PRESS-PROGRESS” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, navodi se u FB najavi.

Predavanje će održati Jurica Galić Juka, poznati dokumentarni fotograf, svjetski putnik i putopisac. Sudjelovanje na predavanju je besplatno za sve zainteresirane.

O predavaču: Jurica Galić Juka profesionalni je fotograf iz Splita i član Fotokluba Split. Galić je svjetski putnik, pisac, kolumnist, suradnik Meridijana (nacionalnog časopisa za povijest, zemljopis, ekologiju i putovanja), avanturist, youtuber, ljubitelj prirode i utemeljitelj udruge The Mladichi (udruga za putovanja, kreativnost i poticanje pozitivnih životnih vrijednosti). Njegove je fotografske radove u više navrata objavio i ugledni National Geographic u papirnatom izdanju, a i višestruko je međunarodno nagrađivan za svoj dokumentarno-fotografski rad.
………………………..
Lokalna akcijska grupa Zagora kao nositelj projekta “(ex)PRESS-PROGRESS” te Općina Dugopolje, Kulturno umjetničko društvo „Pleter“ Dugopolje, Udruga Dugopolje aktivno radi – DAR, Hrvatsko planinarsko društvo „Ljubljan“ Dugopolje i Narodna knjižnica u Dugopolju, kao partneri na projektu, ugovorili su s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva provedbu projekta „ex(PRESS) – PROGRESS“ u ukupnom iznosu od 1.822.811,20 kn, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta lokalnih OCD-ova i povezivanja s lokalnom zajednicom s ciljem razvoja novih i održavanja postojećih usluga organizacija civilnog društva na području Općine Dugopolje, čime se izravno poboljšava kvaliteta življenja u široj lokalnoj zajednici.