Aktualno, Nekategorizirano

I u veljači nastavak druženja na besplatnim radionicama Centra Solar

Fotografija Kreativnog plesa za djecu, foto Centar Solar

U veljači kada zima već polako odbrojava svoj odlazak EU projekt „PROJEKT SOLAR – SUNČANI VAROŠ SRETNIH STANOVNIKA revitalizacija prostora i uspostava društveno kulturnog centra u kontaktnoj zoni povijesne jezgre grada Splita“ (UP.04.2.1.07.0150) zbraja sve one sretne i ispunjene trenutke na 2. katu Ban Mladenove 9. I u ovom mjesecu s najmanje dana mi nudimo puno takvih trenutaka zahvaljujući svom bogatom i već prepoznatljivom programu, navodi Nikolina Rupčić iz Centar Solar.

Nakon devet mjeseci plesnih avantura Lucija Zalović i Karolina Šuša, voditeljice plesnih radionica, veljaču će posvetiti pripremama završne prezentacije i susresti polaznike s najintrigantnijim i najizazovnijim plesnim partnerom, publikom. Četvrtkom 3. i 10. veljače i petkom 4. i 11. veljače u 17:45h s djecom, a u 19:00h sa školarcima Karolina će otvorit mali prozor u maštoviti i domišljati svijet izvedbene scene. Ono što se događa na sceni pri izvedbi suvremenog plesa nije uvijek prepoznatljivo i dokučivo, ali upravo zahvaljujući njegovoj nepredvidivosti i riskantnosti u mogućnosti smo otkriti nove koreografske svjetove i plesne oblike. Zato će biti zaslužna Lucija koja će subotom 5. i 12. veljače te nedjeljom 6. i 13. veljače s mladima u 10:00h, a s odraslima u 11:15h preskakati granice vlastitog konteksta i zakoračiti u izvedbu.

Nedjeljno popodne na dan 13. veljače rezervirajte za završnu prezentaciju naših plesnih radionica. Umjetnička produkcija kreativnog i suvremenog plesa za djecu s početkom u 17:00h otkrit će nam koliko im je razvoj discipline, mašte i memorije pomogao u savladavanju straha od javnog nastupa, a u 18:00h umjetnička produkcija suvremeno plesnih tehnika za mlade i odrasle uprizorit će pokrete i ispričati emotivnu, sugestivnu i živopisnu priču.

Multimedijalna likovna radionica u veljači pažnju će posvetiti vezi likovnosti i fotografije. Akademska slikarica Tončica Kuzmanić srijedom 2., 9. i 16. veljače i nedjelju 13. veljače s početkom u 18:00h s našim polaznicima uhvatit će neke značajne trenutke i zauvijek ih zaustaviti na papiru. Sva djeca koja budu sudjelovala na završnoj prezentaciji, bilo kao performeri bilo kao publika, pozivaju se da ostanu na druženju s Tončicom i klik fotoaparata zamijene kistom i bojom.

U veljači završavamo sa Školom kreativnih tehnika u managementu i to praktičnim dijelom radionice o guerilla marketingu. Od 1. do 7. veljače u 17:00h Saša Pocrnić, nagrađivani splitski dizajner vizualnih komunikacija, naučit će vas kako koristiti netradicionalne i nekonvencionalne metode za postizanje tradicionalnih ciljeva. Polaznici će uz mentorstvo, u nekoliko dana, imati priliku izraditi kampanju za glazbeno scensko događanje. Nadoknađujemo i teorijski dio radionice gerilskog marketinga pod mentorstvom Nele Perković, predsjednice kulturno umjetničke udruge Romb sa dugogodišnjim iskustvom u organizaciji koncerata i produkciji festivala i predstava. Nela će, od utorka 8. veljače do subote 11. veljače, radnim danom u 18:00h i u subotu u 11:00h, nastaviti polaznicima podizati svijest o važnosti ovog kreativnog i inovativnog načina oglašavanja kroz izradu signalizacije Centra Solar. Nismo zaboravili ni to da smo vam ostali dužni edukativnu radionicu o copywritingu i community managementu koju smo u prosincu bili primorani odgoditi. U ponedjeljak 14. i srijedu 16. veljače u 17:00 sati polaznici će s copywriter-icom Anom Mladinom Puljak kroz praktične primjere uvježbati forme i osvijestiti što je copywriting te kako ga primijeniti i prilagoditi različitim potrebama oglašavanja, ali i kako kvalitetno koristiti community management za promoviranje vlastitog brenda, kako oblikovati oglase u skladu s digitalnim kampanjama, te najvažnije, kako izgraditi brend koristeći društvene mreže.

Ispunite ovaj mjesec ljubavlju kroz druženje na našim besplatnim aktivnostima organiziranim zahvaljujući bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.816.076,50 kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. dodijeljenim umjetničkoj organizaciji IKS Festival, nositelju ovog projekta, uz partnere Grad Split, Udrugu stanovnika povijesne jezgre grada Splita „GET“ i Splitsko-dalmatinsko društvo za celijakiju.

Prijave na aktivnosti zaprimamo putem kalendara događanja na web stranici www.centar-solar.eu. Kontinuirano pratimo epidemiološku situaciju i aktivnosti održavamo u skladu s epidemiološkim mjerama, a za sve informacije pratite nas i na društvenim mrežama, na Facebook stranici Centar Solar i Instagram profilu @centarsolar. Vidimo se u Centru Solar jer veljača koliko god ljuta bila već nekako miriše na proljeće – zaključuje se u priopćenju.