Aktualno, Nekategorizirano

Uz program Centra Solar i siječanj će biti uzbudljiv i dostupan svima

Foto: Centar Solar

Nakon blagdanskog košmara, namigujućih lampica, komešanja i zabava mi ćemo nastaviti s dobrim raspoloženjem jer u Centru Solar ni u siječnju neće manjkati novih izazova i aktivnosti. Zahvaljujući provedbi EU projekta „PROJEKT SOLAR – SUNČANI VAROŠ SRETNIH STANOVNIKA revitalizacija prostora i uspostava društveno kulturnog centra u kontaktnoj zoni povijesne jezgre grada Splita“ (UP.04.2.1.07.0150) 2. kat Ban Mladenove 9 ponovno će ispuniti žamor djece, ali i koraci osebujnih pojedinaca koji će se prepoznati u inspirativnom i zabavnom programu, navodi  u priopćenju Nikolina Rupčić iz Centra Solar.

Književnica Vicki Baum izjavila je kako je ples jedna od prečica do radosti, a tom prečicom i u siječnju će s vama koracati Lucija Zalović i Karolina Šuša, naše voditeljice plesnih radionica. Od 13. siječnja četvrtkom, ali i jedan petak i to 14. siječnja s početkom u 17:45 h Karolina će naše najmlađe polaznike upoznati s publikom, partnerom svih javnih nastupa, a u 19:00 h sa školarcima će istražiti suodnos pokreta, izgleda i osjećaja. Od 8. siječnja svake subote u Centru Solar Lucija će dočekivati naše mlade i odrasle polaznike. U 10:00 h mladi će s Lucijom otkriti sve nepredvidivosti i izazove s kojima se susreće rad u grupi, a u 11:15 h odrasli će se posvetiti komunikaciji izvođača i publike, ali i sceni koja uvijek potiče na istraživanje nekih novih granica.

U multimedijalnom svijetu likovnih radionica zakoračit ćemo u treću dimenziju istražujući suodnos likovnosti i arhitekture. Srijedom s početkom u 18:00 h Tončica Kuzmanić, akademska slikarica, provest će polaznike kroz Bauhaus, školu za arhitekturu i primijenjenu umjetnost u Njemačkoj, i dokazati da je arhitektura uistinu jedan „superorganizam“ koji je mutualnom simbiozom uspio izbalansirati brojne umjetničke izraze.

Naša Škola kreativnih tehnika u managementu obogaćena je za tri nove radionice. Praktičnim dijelom radionice Kako organizirati događanje i teorijskim dijelom radionice Guerilla marketing provest će vas edukatorica Nela Perković. Kroz sedmodnevnu radionicu, od srijede 5. siječnja pa do utorka 11. siječnja, radnim danom u 18:00 h i vikendom u 11:00 h, Nela će vam dati sve informacije o tome kako organizirati događanje o kojem će se, zbog pozitivnih reakcija, pričati još dugo nakon njegovog odvijanja. A kako se s brzim razvojem tehnologije i digitalnog marketinga razvio i gerilski način oglašavanja Nela će vam, od ponedjeljka 17. siječnja do ponedjeljka 24. siječnja, radnim danom u 18:00 h i u subotu u 11:00 h, otkriti sve o ovom kreativnom i inovativnom načinu oglašavanja uz minimalan budžet. Polaznici će imati priliku sudjelovati u izradi signalizacije Centra Solar. Zbog snažnog utjecaja koji mediji danas imaju na sve aspekte života pojedinca, ali i cjelokupne zajednice pripremili smo radionicu Medijske pismenosti. Edukatorica Ivana Perković, u srijedu 12. i četvrtak 13. siječnja s početkom u 18:00 h, dat će vam smjernice kako prepoznati dezinformaciju, provjeriti činjenice i kritički vrednovati izvor sadržaja koji konzumirate.

Uz pomoć bespovratnih sredstava u iznosu od 1.816.076,50 kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., tihi i uspavani siječanj učinit ćemo uzbudljivim i dostupnim svima, a IKS Festival, nositelj ovog projekta, uz partnere Grad Split, Udrugu stanovnika povijesne jezgre grada Splita „GET“ i Splitsko-dalmatinsko društvo za celijakiju do tada vam želi sretne i maštovite blagdane.

Zakoračite s nama u novu godinu prijavom na naše radionice putem web kalendara na internet stranici www.centar-solar.eu. Sve radionice su besplatne i održavat će se u skladu s epidemiološkim mjerama, a za ostale informacije pratite nas i na društvenim mrežama, na Facebook stranici Centar Solar i Instagram profilu @centarsolar – zaključuje Rupčić u priopćenju.