Aktualno, Nekategorizirano

Močvara FB Live Sessions: Evija Vebere

Ovoga petka, 24. travnja, u 21 sat, pratite Facebook stranicu Kluba Močvara, jer vam ovaj put FB Live Sessions donose nešto u potpunosti drugačije. Iz daleke Latvije pridružit će nam se avant-pop glazbenica Evija Vebere.

Ove je godine nastupala na ljubljanskom MENT festivalu i oduševila sve prisutne svojim setom, pojavom i nevjerojatno ugodnom, futuristički začaranom atmosferom. Upravo zato nemojte propustiti ovu specifičnu elektroničku poslasticu i pridružite se još jednoj virtualnoj izvedbi koju je za vas pripremila Močvara.

Evija Vebere latvijska je pjevačica i skladateljica, a njezin solo projekt može se okarakterizirati kao avant-pop/synthpop. Evija izvodi i stvara glazbu na elektroničkim instrumentima —raznim synthevima i miksetama, a pjeva svojim karakterističnim vilinskim glasom. Raspon Evijinog glazbenog spektra kreće se od tišine i nježnih tonova, preko lakih i razigranih melodija, do glasnih i energičnih grooveova, pa sve do divljih i šizofrenih dubina zvuka. Mnogi je uspoređuju s Björk, Grimes, Die Antwoordom i Kate Bush. Teme njenih pjesama na latvijskom jeziku potječu kako iz dječjih priča, tako i iz politike. Njezin samostalni album Sirdsbut osvojio je nagradu za najbolji album alternativne glazbe na latvijskim glazbenim nagradama 2019. godine.

Ako želite podržati ovaj događaj možete uplatiti donaciju prije, tijekom ili u roku od 15 dana nakon događaja: www.mochvara.hr/donacije-evijavebere.