Aktualno, Nekategorizirano

Može li Naš Hajduk unaprijediti hrvatsko društvo?

nh_fotoPredavanje “Naš Hajduk – politološka i sociološka analiza modela demokracije” održat će se u četvrtak, 22. ožujka, u 19 sati u Klubu Zona (Jerina 1). Svoje analize iznijet će magistar politologije Daniel Gardijan i doc.dr.sc. Krešimir Krolo s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Predavači će predstaviti politološku i sociološku analizu modela demokracije na primjeru modela upravljanja Hajdukom. Govoreći o posljednjih desetak godina borbe za bolji, pravedniji, transparentniji i funkcionalniji nogometni klub, govorit će i o potencijalima modela da unaprijedi hrvatsko društvo u cjelini.

– Financijska situacija u kojoj se 2011. godine nalazio HNK Hajduk je početna točka analize. Klub je bio opterećen s preko 100 milijuna kuna duga, preko 100 sudskih sporova, a njime su upravljali osobe postavljene po političkom ključu bez jasnih kompetencija i kvalifikacija. Današnja perspektiva je potpuno drugačija. Klub je završio godinu s gotovo 50 milijuna kuna dobiti – podsjećaju predavači, najavljujući da će kroz analizu modela demokracije i upravljanja te društveni potencijal članova i navijača HNK Hajduka, prikazati primjere dobre prakse s posebnim naglaskom na potencijale modela kao rasadnika razvoja političke, upravljačke i demokratske kulture u Hrvatskoj.

Više informacija potražite u objavi na portalu infozona.hr .