Aktualno, Nekategorizirano

Muzika za ljetne večeri u izvođenju sopranistice Arijane Gigliani Philipp

Pozivamo Vas na još jedno glazbeno druženje pod nazivom Muzika za ljetne večeri u izvođenju sopranistice Arijane Gigliani Philipp uz korepeticiju Dine Katnić na glasoviru. Koncert će se održati u sklopu EU projekta Napredovao bih kojeg provodi HKD Napredak, Napretkov kulturni centar kao glavni nositelji projekta uz partnera u projektu Udrugu za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, navodi se na stranici hkdnapredak.hr..

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH.

Glazbena večer održat će se u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. godine u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, Bogovićeva 1 s početkom u 20 sati.

Ljeto se lagano zahuktava i dani postaju sve vrući, a osvježenje možemo pronaći bijegom sa vrućeg zagrebačkog asfalta u Napretkov kulturni centar gdje će nas ove večeri svojom glazbom počastiti sopranistica Arijana Giglijani Philipp uz korepeticiju klaviristice Dine Katnić. Na programu su djela ruskih skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog te Nikolaja Rimski-Korsakova koji je kroz glazbu vješto spajao rusko narodno naslijeđe s europskim glazbenim utjecajem. Tu je i ciklus od sedam skladbi Manuela de Falla-e, jednog od najvažnijih španjolskih glazbenika prve polovice 20. stoljeća. Uz navedene skladatelje tu su još skladbe Poulence, Koerblera i Bobića. Sasvim dovoljno za jednu glazbenu večer – ističe se na stranici hkdnapredak.hr.

ARIJANA GIGLIANI PHILLIP rođena je u Sarajevu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavala se kod renomiranog pedagoga i opernog prvaka Stojana Stojanova Gančeva. Redovito nastupa kao operni i koncertni solist na pozornicama diljem Hrvatske i inozemstva s renomiranim glazbenicima i dirigentima.

Arijana svoje bogato glazbeno iskustvo uspješno prenosi na mnoge mlade pjevače s kojima je ostvarila veliki broj državnih i međunarodnih nagrada iz solo pjevanja i komorne glazbe.

Uz koncertni, kazališni i pedagoški rad njeguje i ljubav prema komornoj glazbi djelujući kao član trija Solenza, koji je uz stalne koncertne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu snimio i nosač zvuka u izdanju izdavačke kuće Croatia records pod nazivom „Mozaik hrvatskih skladatelja“ nominiranim za diskografsku nagradu Porin i izvrsno prihvaćenim od kritike i publike.