Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Na ESF platformi otvorene prijave na dvije radionice u svibnju

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na mrežnoj stranici ESF Platforma otvorila je prijave na dvije radionice u svibnju koje će se održati 9. i 11. svibnja 2023.

Prva od najavljenih radionica je “Modeli unutarnjeg i vanjskog vrednovanja djelovanja/programa organizacija civilnoga društva” koju će 9. svibnja 2023. održati udruga SMART iz Rijeke. (PRIJAVA)

Cilj ove radionice je upoznati sudionike sa svrhom praćenja (monitoringa) i vrednovanja (evaluacije) projekata i programa organizacija civilnoga društva. Također, tijekom online radionice sudionici će biti upoznati s različitim metodama koje se koriste za praćenje i vrednovanje projekata i programa organizacija civilnog društva te sa sadržajem plana praćenja provedbe projekta (monitoring plan).

Druga radionica je “Inovativni modeli prikupljanja sredstava za djelovanje OCD-a; Kako DIGITALNO može pomoći u boljem prikupljanju sredstava” održat će ju DKolektiv 11. svibnja 2023. (PRIJAVA)

U okviru radionice sudionici će dobiti informacije o klasičnim i modernim načinima prikupljanja sredstava, njihovim prednostima i nedostacima, pripremi kampanja za prikupljanje sredstava te primjerima dobre prakse iz Hrvatske.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj. Radionice se održavaju u okviru Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.