Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Na ESF.platformi otvorene prijave na dvodnevnu ZOOM radionicu: Upravljanje volonterima

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na dvodnevnu ZOOM radionicu Upravljanje volonterima, koja ću održati udruga SMART iz Rijeke 28. i 29. listopada 2020.

PRIJAVA DVODNEVNA ZOOM RADIONICA Udruge SMART, Rijeka – 28. i 29.10.2020. – Upravljanje volonterima (dnevno, 9:00-12:00 sati)

Cilj ove radionice je upoznati sudionice/ke s ključnim koracima u pripremi volonterskog programa u njihovoj organizaciji, u skladu s Ciklusom menadžmenta volonterskog programa i njegovim uključivanjem u organizacijski menadžment. Sudionicima će biti prezentiran zakonski okvir u Hrvatskoj vezan uz uključivanje volontera te sva potrebna dokumentacija koja je potreba za uspješno upravljanje volonterskim programom (opis volonterske pozicije, Ugovor o volontiranju i druga obavezna dokumentacija). Sudionice/ci će biti upoznati s primjerima dobre prakse u ovome području te će dobiti primjere spomenute i druge dokumentacije kako bi uspješno uspostavili i upravljali volonterskim programom svoje organizacije, navodi se u najavi.

Radionicu organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama u sklopu Zakladinog Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja, a otvorena je predstavnicima udruga i svih drugih potencijalnih prijavitelja na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda kako bi se osnažili organizacijski i stručni kapaciteti svih potencijalnih prijavitelja.