Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Na stranici ESF.platforma otvorene prijave na još dvije ZOOM radionice u listopadu

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na dvije online radionice.

ZOOM RADIONICA ACT GRUPE, 13.10.2020. – Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva/suradnje organizacija civilnoga društva u zajednici / Jel’ važno što znaš ili koga znaš?
Svi imamo svoje mreže u kojima svakodnevno djelujemo – mrežu prijatelja, obitelji, poznanika, suradnika, partnera. Te mreže stvaramo i njegujemo na razini osobnog i dijeljenog sustava vrijednosti. Temelj tog sustava čini povjerenje, koje je osnovni preduvjet za izgradnju društvenog kapitala. Društveni kapital pak je ključni je čimbenik gospodarskog, društvenog i političkog razvoja. Dakle, da bismo u lokalnoj zajednici efektivno djelovali, trebamo znati kako izgraditi i njegovati dijeljene vrijednosti, norme ponašanja, društvene odnose i različite modele suradničkog lokalnog djelovanja – navodi se u najavi ACT GRUPE.
Voditelj: Teodor Petričević

ONLINE RADIONICA UDRUGE “MI” SPLIT, 13.10.2020. – Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva/suradnje organizacija civilnoga društva u zajednici
Cilj ove radionice je upoznati sudionike s definicijom i dimenzijom i dobrobiti društvenog kapitala, procjenom društvenog kapitala unutar vlastitih zajednica, definiranje faktora koji utječu na povećanje povjerenja, poštovanja i upravljanja konfliktima u zajednici i načinima kako razvijati društveni kapital kroz programe i projekte u zajednici te primjerima dobre prakse. Sudionike će se upoznati s koracima za uspostavljanje kvalitetnog partnerskog odnosa organizacija civilnoga društva s javnim sektorom, te oblicima, prilikama i izazovima u izgradnji partnerskih odnosa između dva sektora. Uz navedeno, posebna pažnja bit će posvećena i izgradnji partnerstva organizacija civilnoga društva s javnim sektorom u pripremi i provedbi projekta projekata financiranih iz EU fondova – navodi se u najavi UDRUGE “MI”.

Radionicu organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama u sklopu Zakladinog Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja, a otvorena je predstavnicima udruga i svih drugih potencijalnih prijavitelja na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda kako bi se osnažili organizacijski i stručni kapaciteti svih potencijalnih prijavitelja.