Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Online radionica: Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva i suradnje OCD-a u zajednici

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esfplatforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na online radionicu “Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva/suradnje OCD-a u zajednici; Jel’ važno što znaš ili koga znaš?” koju će 12. listopada 2021. s početkom u 10 sati održati udruga ACT grupa iz Čakovca.

– Svi imamo svoje mreže u kojima svakodnevno djelujemo – mrežu prijatelja, obitelji, poznanika, suradnika, partnera. Te mreže stvaramo i njegujemo na razini osobnog i dijeljenog sustava vrijednosti. Temelj tog sustava čini povjerenje, koje je osnovni preduvjet za izgradnju društvenog kapitala. Društveni kapital pak je ključni je čimbenik gospodarskog, društvenog i političkog razvoja. Dakle, da bismo u lokalnoj zajednici efektivno djelovali, trebamo znati kako izgraditi i njegovati dijeljene vrijednosti, norme ponašanja, društvene odnose i različite modele suradničkog lokalnog djelovanja. Na webinaru ćemo pričati o praksama, modelima i potencijalima razvoja društvenog kapitala u lokalnim zajednicama, s ciljem stvaranja sistemskih pozitivnih promjena – navodi ACT grupa u pozivu.

PRIJAVA NA RADIONICU

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, MI, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.