Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

“Online volonterstvo i digitalni alati” – dvodnevna online radionica ACT grupe

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici ESFplatforma.civilnodrustvo.hr otvorila je prijave na dvodnevnu online radionicu “Upravljanje volonterima u digitalno doba, Online volonterstvo i digitalni alati” koja će se održati 27. i 28. rujna 2021. od 10 do 12 sati, a radionicu održava udruga ACT grupa iz Čakovca, suradna organizacija Zaklade.

PRIJAVA NA RADIONICU NA POVEZNICI

Dolaskom pandemijske krize proces digitalizacije se višestruko ubrzao i doveo do toga da je ona postala realnost svih generacija. Volonterstvo je aktivnost koja je izrazito vezana na interakciju među ljudima te je provođenje programa uspješnog online volonterstva veliki izazov. Revolucija koju je donijela IT industrija promijenila ja upravljačke procese u svim sektorima. Brzina, preglednost i dostupnost koju nudi online upravljanje uvelike može povećati produktivnost i smanjiti nesporazume. Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija koje namjeravaju u svoje aktivnosti uključivati volontere i razvijati volonterske programe uz pomoć digitalnih alata – navodi ACT grupa u pozivu.

Maksimalan broj sudionika je 20.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, MI, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv) organizira radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.