Hrvatska, Nekategorizirano

Nacionalna konferencija: „Razvoj volonterstva – trebaju li nam novi putokazi?“

Hrvatski centar za razvoj volonterstva poziva na nacionalnu konferenciju „Razvoj volonterstva – trebaju li nam novi putokazi?“ koja će se održati u petak, 9. prosinca 2022., HUB385, ul. Franje Petračića 6, Zagreb, s registracijom u 10:30 i početkom u 11:00, navodi u pozivu Hrvatski centar za razvoj volonterstva.

Kako stojimo s volonterstvom u Hrvatskoj? Je li okruženje u kojem djelujemo poticajno za razvoj volonterstva? Imamo li strateški pristup razvoju volonterstva? Koliko je volonterstvo zastupljeno i podržano
kroz javne politike? Što nam nedostaje? Što je potrebno unaprijediti?

Nacionalna konferencija „Razvoj volonterstva – trebaju li nam novi putokazi?“ okupit će oko 130 predstavnika raznih dionika važnih za ovu temu (volonterskih centara, udruga, javnih ustanova, fakulteta,
predstavnika donositelja odluka, volontera), ponudit će odgovore na ova, ali i druga pitanja, pružiti različite perspektive i mogućnost istraživanja potencijala koje volontiranje ima za društveni razvoj i to kroz panel diskusiju s domaćim stručnjacima, primjere dobre prakse i zajedničko promišljanje aktualnih tema u području volonterstva.

Panel će tematizirati potrebe za strateškim pristupom razvoju volonterstva, a sudjelovat će:
dr. sc. Igor Vidačak, Fakultet političkih znanosti
dr. sc. Jasmina Božić, Filozofski fakultet Zagreb
Julijana Kulušić, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
Aleksandra Podrebarac, Lokalni volonterski centar VolonterKA
Lejla Šehić Relić, CEV/HCRV

Organizacija i provedba nacionalne konferencije o volonterstvu sufinancira se sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz projekt “Radius V” te kroz CERV program kroz projekt CERVIS (Citizens Engagement for Recovery – Volunteering in Solidarity) kojeg provodi Centar za europsko volontiranje u suradnji sa svojim članskim organizacijama, između ostaloga i s HCRV-om. (Izvor: www.hcrv.hr)