Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Nacionalna zaklada održala provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava odobrenih na pozivu „Mediji zajednice“

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u srijedu i četvrtak, 9. i 10. rujna, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održala je provedbenu radionicu za predstavnike 13 organizacija kojima su odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekata odobrenih temeljem Odluke o financiranju od 31. srpnja za poziv „Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija”, faza I.

Petnaestak predstavnika organizacija koje će koristiti bespovratna sredstva u sljedećem, uglavnom dvogodišnjem razdoblju, putem video prijenosa pozdravio je Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, te istakao da Nacionalna zaklada sa svojim stručnim službama stoji na raspolaganju za pomoć u provedbi projekata te uspješnom izvještavanju o provedbi projekata i pravdanju svih financijskih izdataka.

Tijekom dvodnevne provedbene radionice djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za podršku i informiranje o programima EU, u više tematskim cjelina korisnike su upoznali s pravima i obvezama proisteklima iz potpisanog ugovora; o zahtjevima za nadoknadom sredstava odnosno prikupljanu podataka o napretku provedbe te njihovu podnošenju Nacionalnoj zakladi, a jedna je tematska cjelina bila posvećena predstavljanju informacijskog sustava za prikupljanje mikropodataka.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva Posredničko je tijelo razine 2 u provedbi ovoga poziva, a Ministarstvo kulture i medija, Posredničko je tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., za poziv Mediji zajednice, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Popis odobrenih projekata, korisnika i iznos bespovratnih sredstava pronađite u Odluci o financiranju