Hrvatska, Nekategorizirano

Održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava odobrenih temeljem poziva Umjetnost i kultura za mlade

IMG_5144U utorak, 6. ožujka 2018. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava odobrenih na pozivu Umjetnost i kultura za mlade, skupina aktivnosti B, s kojima su početkom veljače ove godine u Ministarstvu kulture potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava.

Radionici su nazočile 32 osobe odgovorne za provedbu projekata iz 12 organizacija i institucija s kojima su sklopljeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava, a to su: Grad Vinkovci, Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Pučko otvoreno učilište Zagreb, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Županja, Udruga žena Romkinja u Hrvatskoj “Bolja budućnost”, PRONI Centar za socijalno podučavanje, Klub Dobre Vibracije, Grad Rijeka, Fantastično dobra institucija – FADE IN, Udruga tjelesnih invalida Kaštela, Arheološki muzej u Zagrebu, CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih.

Provedbenu radionicu održali su djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za pripremu i praćenje provedbe programa Europske unije.

Cilj je provedbene radionice bio upoznati sve predstavnike korisnika bespovratnih sredstava o obvezama u provedbi ugovora od dodjeli bespovratnih sredstava, pravovremenom planiranju aktivnosti, uputama za pridržavanje pravila vidljivosti, obvezama izvješćivanja o financiranim aktivnostima. Korisnicima bespovratnih sredstava, također, pokazano je pravilno ispunjavanje obrasca plana nabave i zahtjeva za nadoknadom sredstava.

U poslijepodnevnom dijelu radionice za 40-ak predstavnika korisnika bespovratnih sredstava odobrenih u okviru poziva Umjetnost i kultura za mlade (skupina aktivnosti A i B) održano je predstavljanje platforme za izvještavanje.

Platformu je osmislila i izradila Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kako bi se olakšala komunikacija s korisnicima bespovratnih sredstava. Platforma za izvještavanje ubrzava postupak podnošenja zahtjeva za nadoknadom sredstava kao i njegovo pregledavanje i odobravanje od strane Nacionalne zaklade.