Aktualno, Nekategorizirano

Omogućimo svim mladim ljudima da sudjeluju u raznolikoj, povezanoj i uključivoj Europi

17. lipnja u hotelu Panorama
17. lipnja u hotelu Panorama
  • Brinu te razni problemi koje primjećuješ u društvu oko sebe? Misliš da je danas izazovno biti mlada osoba u Hrvatskoj, ali i Europi? Ne znaš imaš li dovoljno znanja i vještina da se nosiš s promjenama u raznolikom europskom društvu? Reci nam što misliš o ovome – pozivaju u Mreži mladih Hrvatske, na konferenciju
    “Omogućimo svim mladim ljudima da sudjeluju u raznolikoj, povezanoj i uključivoj Europi. Spremi za život, spremni za društvo!” koja će se održati u petak, 17. lipnja s početkom u 10 sati u hotelu „Panorama“ u Zagrebu.

Tema konferencije je ujedno i tema 5. ciklusa strukturiranog dijaloga koji se trenutno provodi kroz 18 mjeseci nizozemskog, slovačkog i malteškog predsjedavanja Europskom unijom.

Strukturirani dijalog je proces konzultacija između donositelja odluka i mladih, koji osigurava da mišljenja i preporuke mladih budu jedan od ključnih impulsa prilikom donošenja odluka i oblikovanja politike za mlade. Zato će se na konferenciji mladi i predstavnici donositelja odluka susresti kako bi razmijenili mišljenja kako mlade u Hrvatskoj osnažiti da budu punopravni građani današnje raznolike, povezane i uključive Europe.

Na konferenciji će biti riječi o važnosti strukturiranog dijaloga kao interaktivnog alata koji mladima daje priliku da svoje mišljenje o određenom pitanju upute najvišim političkim razinama, životnim vještinama koje su danas mladima potrebne da bi se mogli uspješno suočiti s izazovima modernog, europskog društva te će se u konačnici mladi u neformalnoj i participativnoj atmosferi susresti s predstavnicima donositelja odluka kako bi razmijenili mišljenja o ovim temama.

Konferenciju organizira Nacionalna radna skupina za provedbu strukturiranog dijaloga u Hrvatskoj, a koju čine predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, Agencije za mobilnost i programe EU, Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske.

Više informacija potražite OVDJE.