Aktivizam, Nekategorizirano

Online okrugli stol: Burnout, sindrom sagorijevanja na poslu

Burnout sindrom ili sindrom sagorijevanja je postupan proces. Ne događa se preko noći, a simptomi su u početku suptilni. Oni s vremenom počinju jačati i dovode do vrhunca izgaranja i velikog sloma. S obzirom na to da burnout sindrom ne nastaje preko noći postoje 4 faze burnout sindroma – navodi Novi sindikat i poziva na okrugli stol koji će se održati u ponedjeljak, 20. rujna 2021. u 10:00 sati upravo na temu burnout sindroma. Okrugli stol se organizira u sklopu ESF projekta “Zadovoljan radnik – uspješan poslodavac”.

Uvodna izlaganja iznijet će Marta Franjić (Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova), predstavnici Novog sindikata i stručnjakinja mag.edu.fon.reh Matea Hotujac.
Online putem aplikacije Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/5979589208?pwd=OXB4eGI0WTk0K3loSlFhRVQ1bkNnQT09
Meeting ID za registraciju:
Meeting ID: 597 958 9208
Passcode: 112788

Projektom ” ZADOVOLJAN RADNIK- USPJEŠAN POSLODAVAC- ZaRUP” koji se provodi u razdoblju od 01.08.2020.- 31.01.2022. nastojat ćemo kroz partnerski odnos s poslodavcima osnažiti socijalni dijalog i upravljanje ljudskim potencijalima u malim i srednjim poduzećima te potaknuti bolje uvjete rada posebno za sezonske radnike. Iza svakog uspješnog poslodavca stoje zadovoljni radnici – navodi Novi sindikat.
Iako priznanja i pohvale radnika utječu na produktivnost radnika, suradnju s kolegama i vjerojatnost poslodavcu, ipak se veliki broj šefova prema radnicima odnosi arogantno, nepredvidljivo i autoritativno. Aktivnosti projekta poboljšat će interes za razvoj socijalnog dijaloga i poboljšanje uvjeta rada, a osobito u području sezonskog zapošljavanja. Javno predstavljeni rezultati istraživanja, na okruglim stolovima i završnoj konferenciji, pokrenut će javnu raspravu i potaknuti socijalne partnere na aktivniju ulogu u zaštiti interesa kako poslodavaca tako i radnika, a ujedno će pridonijeti i revitalizaciji sindikata, tj. otvorenost sindikata prema mladima, koji su najvećim dijelom sezonski radnici – ističe se u objavi.