Hrvatska, Nekategorizirano

Započela je uspostava tematske mreže iz STEM područja

U sklopu projekta SCOPE – „Znanost spaja ljude“ provodi se uspostava tematske mreže “STEM kao pokretač društva”. U svrhu mapiranja organizacija civilnoga društva koje će se uključiti u mrežu, Udruga FabLab poziva na ispunjavanje upitnika, navodi udruga u pozivu.

Tematsku mrežu činit će predstavnici svih sektora, dok je ovaj upitnik prvi korak ka mapiranju organizacija civilnoga društva koje će se uključiti u mrežu, kao i organizacija koje se ne bave STEM-om kao okosnicom djelovanja, ali vide prostor za suradnju s organizacijama čije je djelovanje usmjereno na STEM.

Pozivamo sve organizacije civilnoga društva da ispune upitnik – ističe se u pozivu.

UPITNIK se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/WeJz6BEEcEkmzjnRA

Projekt „SCOPE“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada“, područja STEM kao pokretač društva“, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Cilj projekta je stvoriti umreženo djelovanje svih relevantnih dionika u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za razvoj i unapređenje STEM područja u smislu jačanja kapaciteta i suradnje organizacija civilnog društva te zajedničkog djelovanja svih dionika u oblikovanju javnih politika u području STEM-a. Mrežu će činiti predstavnici svih sektora, dok je ovaj upitnik prvi korak ka mapiranju organizacija civilnoga društva koje će se uključiti u mrežu, kao i organizacija koje se ne bave STEM-om kao okosnicom djelovanja, ali vide prostor za suradnju s organizacijama čije je djelovanje usmjereno na STEM.

Udruga FabLab projekt provodi u suradnji s renomiranim partnerima: Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Institutom Ruđer Bošković, Astronomskim društvom Višnjan, Udrugom Profesor Baltazar, Udrugom za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih CARPE DIEM, Hrvatskim interdisciplinarnim društvom, Otvorenom računalnom radionicom „Svi smo protiv”, Udrugom ta popularizaciju tehničke kulture „Mehatronik”, Zadrugom ZEZ te Krapinsko-zagorskom županijom.

Više o projektu Znanost spaja ljude – FabLab.hr | udruga za promicanje digitalne proizvodnje