Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Online radionica ACT grupe: Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na mrežnoj stranici ESF Platforma danas je otvorila prijave na novu jednodnevnu online radionicu:

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE, 12.4.23. – Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama; Slanje poruka kroz medije: priprema priopćenja za javnost

Na ovoj ćete se radionici upoznati s osnovnim postavkama funkcioniranja novinarstva, što će vam pomoći u razumijevanju medija, pa i komunikaciji s njima, kako putem medija prenijeti poruku institucijama, zajednici i široj javnosti. Naučit ćete što je koncept obrnute piramide te zašto je medijima u svakoj priči najvažnije pet pitanja koja počinju na „w“ – who? what? when? where? why?. Osim što ćete naučiti kako napisati priopćenje za medije koje će privući pažnju, na primjerima iz prakse ćemo ilustrirati kako priču neke organizacije prezentirati da bi medijima ona bila što atraktivnija. Dobit ćete i kratke smjernice kako što bolje ispričati svoju priču, ali i savjete oko toga što apsolutno izbjegavati u komunikaciji s medijima – navodi se u pozivu.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj. Radionice se održavaju u okviru Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.