Aktualno, Nekategorizirano

Općina Donja Voća javnosti predstavlja projekt “Kreativni seniori”

Foto: voca.hr
Foto: voca.hr

Općina Donja Voća poziva na početnu konferenciju za medije na kojoj će predstaviti projekt “Kreativni seniori”, koji je odobren na pozivu “Umjetnost i kultura 54+” a sufinancirat će ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Konferencija će se održati u četvrtak, 23. kolovoza 2018. godine u 11 sati u prostoru “Stare škole” u Gornjoj Voći, Gornja Voća 242b, 42245 Donja Voća.

U projektu sudjeluju Općina Donja Voća, kao prijavitelj projekta, te Općina Vinica, kao partner. Projekt “Kreativni seniori” za cilj ima poboljšanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine provedbom kulturno/kreativnih aktivnosti u ruralnim područjima Varaždinske županije.

Projektom će se u dvije općine uspostaviti dva otvorena kreativna i kulturna studija (prostora) u kojima će se provoditi niz radionica sadržajno prilagođenim interesima i potrebama starijih osoba: dramska radionica, radionica keramike, radionica crtanja i slikanja te folklorna grupa.

„Ovo je prvi projekt koji je prijavljen u suradnji sa našom Udrugom umirovljenika i starijih osoba te smo odmah ostvarili pozitivan rezultat. Kao partner u projektu s nama je ponovo i Općina Vinica, naša prijateljska Općina. Veselimo se suradnji sa svima uključenima u ovaj projekt te očekujem da će isti ostvariti niz pozitivnih učinaka u našem kraju, ne samo Općini Donja Voća. Posebno me veseli da smo ovu odluku dobili na isti dan kada sam u Ljubljani imao čast potpisati ugovor za prvi EU projekt u kojem smo vodeći partner a vrijednost istog je više od 720.000 €“ riječi su načelnika općine Krune Jurgeca.