Hrvatska, Nekategorizirano

Otvorene prijave na radionicu za trenere, stručnjake i osobe koje rade s mladima o primjeni metode tzv. Kazališta potlačenih

legislativno_slikaZaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji sa Zakladom Slagalica iz Osijeka i INK Pula, organizira radionicu o primjeni legislativnog kazališta u radu s mladima, a namijenjena je osobama koje rade s mladima s područja Istarske županije (učitelji, profesori, treneri, mentori). Ova metoda poznata je u svijetu po formi kritičke pedagogije i njenoj ulozi u osnaženju i emancipaciji mladih odraslih osoba. To je program neformalnog obrazovanja temeljen na primijeni kazališnih metoda čije forme, metode i proces na niz načina doprinosi emancipaciji i osnaženju mladih odraslih osoba i olakšava proces njihove tranzicije u odraslost, navodi Zaklada u pozivu koji prenosimo u cjelosti.

Radionicu će voditi Aleksandar Bančić, dramski pedagog, glumac – član dramskog studija INKa,. Aleksandar od 2005. vodi Međunarodni kazališni festival mladih koji od 2008. g. koji sadržava “Pulski Forum – festival Kazališta potlačenih”. Član je Hrvatskog centra za dramski odgoj koji mu je na osnovi stečenog iskustva i završenih radionica dodijelio stručno zvanje dramskog pedagoga – mentora. Sudjelovao je na mnogim kazališnim susretima u zemlji i inozemstvu i vodio je razne radionice i projekte u Hrvatskoj, Srbiji i Portugalu za organizacije poput UNICEF-a, Amnesty International, Sigurne kuće Istra, Projekta građanske demokratske inicijative i dr., a član je i međunarodne kazališne družine s kojom stvara predstavu forum-kazališta “Hotel EUropa”. Režiser i asistent na brojnim predstavama, objavio je članke o kazalištu u biltenima Amnesty Internationala Hrvatska i Hrvatskog centra za dramski odgoj te u dvije knjige.

Radionica će trajati 6 dana uvodnog treninga, a nakon toga će svi polaznici kroz mentoriranje provesti jednu manju radionicu sa svojim učenicima i skupinom mladih s kojom rade. Broj sudionika s područja Istarske županije je ograničen na 10, a planirani termin održavanja radionice je 25. ožujka do 30. ožujka 2019. godine u Puli.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u promicanju novih oblika sudjelovanja i utjecaja mladih na rješavanje za njih važnih pitanja metodom Kazališta potlačenih. Novi pristupi i oblici djelovanja doprinose otvaranju važnih teme i problema te potiču i ohrabruju mlade osobe da i sami utječu na rješavanje postojećih lokalnih problema vezanih uz smanjenje stope nezaposlenosti i socijalne isključenosti, konkurentnosti mladih na tržištu rada, razvoja socijalnih i organizacijskih vještina te drugih kompetencija.

PRIJAVNICA je dostupna OVDJE.

Za više informacija javite nam se: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr ili na telefon: 052/212-938

Radionica se održava u sklopu projekta SOS (socijaliziraj – osvijesti – samozaposli), koji provodi Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva provodi u partnerstvu s Gradom Pula-Pola, udrugom Alumni FET Pula i Zakladom Slagalica iz Osijeka, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.