Hrvatska, Nekategorizirano

Otvorene prijave osobama 54+ na besplatne radionice pjevanja, plesanja i slikanja u Pitomači

IMG_7060U srijedu, 29. kolovoza 2018. godine, u Vijećnici Općine Pitomača održala se početna konferencija projekta „Naš hod kroz vremeplov“.

Nositelj projekta je Općina Pitomača, a partneri Udruga „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare i Udruga umirovljenika Hrvatske, Općine Pitomača.

Projekt je ukupne vrijednosti 122.737,21 kuna, od čega je 104.326,69 kuna osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a obavezni udio nacionalnog sufinanciranja osigurat će Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt je odobren na pozivu Umjetnost i kultura 54+.

Općina Pitomača će,  kao nositelj projekta,  pod stručnim vodstvom organizirati besplatne radionice pjevanja i plesanja te slikarske radionice.

– Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba starijih od 54 godine na području općine Pitomača – rekla je Danijela Rešetar, zadužena za provedbu projekta. Tijekom osam radionica plesa i pjevanja te deset slikarskih radionica korisnici će imati priliku ne samo ispuniti svoje slobodno vrijeme nego i poboljšati svoju uključenost u lokalnu zajednicu pomoću kulturnih sadržaja.

IMG_7068

– Radionice će voditi Đurđica Rengel, učiteljica glazbene kulture iz Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i slikar Stjepan Ivanec – najavila je Majda Kodžaga, predsjednica Udruge „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare.

Prva radionica pjevanja i plesanja održati će se 03. rujna 2018. godine u 19 sati u prostorijama Udruge umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača, a ostale će se radionice održavati u prostorijama Općine Pitomače i Udruge „Čuvarice kulturne baštine” Kladare.

Općina Pitomača i partneri na projektu pozivaju sve zainteresirane s područja općine da se uključe u ove radionice, a informacije mogu dobiti od gdje Danijele Rešetar, tel. 099 537 6966.