Hrvatska, Nekategorizirano

Otvorene su prijave aktivnosti za nacionalnu manifestaciju Hrvatska volontira 2020.!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri pozivaju organizatore volontiranja da i ove godine organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, posebice članove obitelji, kao i zaposlenike poslovnih organizacija, koji će svojim angažmanom doprinijeti razvoju zajednice u kojima djeluju. Prijaviti se mogu aktivnosti koje će se provoditi u periodu od 23. do 26. rujna. Prijave su otvorene do 18. rujna 2020.

Nacionalna kampanja Hrvatska volontira odvija se u Hrvatskoj desetu godinu za redom! Iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 premještena je na rujan.

U proteklih godinu dana Hrvatski centar za razvoj volonterstva, ali i mnogi lokalni volonterski centri započeli su s razvojem jednog relativno novog oblika volontiranja koji potiče članove obitelji na zajedničko volontiranje.Ovogodišnjom kampanjom želimo istaknuti kako volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici općenito, pa i u obiteljima. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje “Važna društvena mreža”.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri pozivaju organizatore volontiranja da i ove godine organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, posebice članove obitelji, kao i zaposlenike poslovnih organizacija, koji će svojim angažmanom doprinijeti razvoju zajednice u kojima djeluju. Sve planirane aktivnosti za vrijeme trajanja kampanje Hrvatska volontira prijavljuju se isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti, a moguće je prijaviti i redovne aktivnosti koje će se provoditi u periodu od 23. do 26. rujna 2020.

Planirane volonterske aktivnosti prijavljuju se najkasnije do 18. rujna 2020. na stranici https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/

Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Jednu od osnovnih vrijednosti demokracije predstavljaju građani koji se aktivno uključuju u sva područja društvenog djelovanja. Biti aktivan i odgovoran dvije su osnovne vrline svakog građanina, ali i organizacija koje u svoj rad uključuju volontere.Fenomen volontiranja čini nas osjetljivijima za drugo i drugačije i snažnijim u opredjeljenju za kreiranje promjena u društvu, humanizam i održivi razvoj društva.