Hrvatska, Nekategorizirano

Platforma Hvar u Gradskoj knjižnici i čitaonici organizira usmeno kazivanje i bilježenje priča i legenda otoka Hvara

Platforma Hvar u sklopu projekta DKC: plan K prikuplja lokalne priče i legende o gradu Hvaru i otoku s naglaskom na ljude i njihove živote, stoji u pozivu organizatora sumještanima.
Naša je misija napraviti kratku knjižicu priča o malim ljudima ovog mjesta, na svjetlo izvući neke možda zaboravljene priče o našim sugrađanima, jer smatramo da je dobra priča nešto što ljude veseli, a i kroz pričanje i zapisivanje takvih događaja našim junacima dajemo jedan novi život – nastavljaju u pozivu.
Priče će se nakon subotnjeg sastanka usmeno prikupljati i prepričavati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Hvar i danas i sutra:

  • ponedjeljak 02.12. (17-19 sati)
  • utorak 03.12. (17-19 sati)

Ako imate priču ili znate nekoga tko rado priča o velikim ljubavima našeg mista, herojskim podvizima, smiješnim ili strašnim zgodama, zalutalim pismima javite nam se na platforma.hvar@gmail.com ili 091 565 1610, a možemo i doći kod vas kući na ćakulu uz kavu ili čaj! – zaključuju u pozivu.

Događanje je dio projekta DKC-HR: Plan K. Cilj je projekta “DKC: Plan K” doprinijeti razvoju povjerenja između Grada Hvara, organizacija civilnoga društva i građana u svrhu zajedničkog djelovanja u društveno kulturnom životu grada i otoka Hvara.

Nositelj projekta je Savez Platforma Hvar, a partneri Grad Hvar, Dramski studio mladih Hvar, Festival mediteranskog filma Split, Gradska knjižnica i čitaonica Hvar, Lag Škoji, Udruga Pjover.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.