Aktualno, Nekategorizirano

Pogon i Lutkarska organizacija Loft organiziraju intermedijalnu radioničku zabavu

Lidija, Morana i Anja su prijateljice koje su se upoznale jer su morale. U stoljeću dugom prijateljstvu stvorile su vidljive i nevidljive uspomene, putovale su na nekoliko kontinenata i napravile su zajedno nekoliko predstava. U studenom u Pogon donose sve to u obliku iskustva, sjećanja i zabavnih izvedbenih alata, igara i kreativnih zadataka. Morana je kazališna redateljica, Anja dramaturginja, a Lidija glumica-lutkarica.

ID That We Need – Indeed? je radionički program nastao na sjecištu edukativnih i umjetničkih praksi ovih umjetnica, a tematski se odnosi na psihologiju pamćenja i uključuje čitavu lepezu osobnih priča. Različite generacije, od onih malih do onih manje i najmanje malih, napravit će par koraka unazad i unaprijed po stazi sjećanja prikupljajući pritom dokumente, svjedočanstva i emocije koje su njihove osobne priče učinile upravo – pričama. Kroz dramske vježbe i igre, izvedbene kreativne vježbe, kritičko promišljanje te istraživački rad sudionici će umjetnički oblikovati osobna sjećanja u svojevrsnu kazališnu instalaciju, izvedbeni fotoalbum.
Dramski i postdramski tekst, kazalište predmeta, likovno i scenografsko oblikovanje te lutkarstvo glavi su fokus radionice koja će trajati od 18. do 22.11.2019. od 18 do 21 sati, a instalacija će za širu javnost biti otvorena 23.11. od 18 sati.

Radionica je namijenjena svim uzrastima, a posebno se pozivaju krvnim i ostalim vezama povezani pripadnici različitih generacija.
Prijave su otvorene do 14. studenog, a one uistinu zainteresirane molimo da se jave na zaanjupletikosa@gmail.com zajedno sa svima zainteresiranima iz svoje okoline!

Program se izvodi u sklopu Participativne Pogonove sezone 2019. i dio je projekta “Svi za Pogon – Pogon za sve!” sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.