Hrvatska, Nekategorizirano

Povučen Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona

povukli_crMinistarstvo se oglasilo priopćenjem za medije koje potpisuje ministrica Nada Murganić. Razlog je, kažu, niz primjedbi i prijedloga na određene zakonske odredbe i zakon s Javnog savjetovanja povlače na doradu.

– Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osnovalo je 2016. godine Radnu skupinu za izradu Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona, a kako bi se razriješili prijepori nastali primjenom Obiteljskog zakona iz 2015. godine, čiju ustavnost preispituje Ustavni sud.

Navedena Radna skupina, sastavljena od stručnjaka iz područja obiteljsko pravne zaštite, izradila je Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona koji je sukladno proceduri upućen u e-Savjetovanje. Već prvoga dana javnog savjetovanja, na Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona stavljen je cijeli niz primjedbi i prijedloga na određene zakonske odredbe.

Svjesni važnosti područja koje uređuje Obiteljski zakon, kao i u najboljem interesu zainteresirane javnosti, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku povlači zakon sa Javnog savjetovanja na doradu – stoji u priopćenju, prenosi CROL.