Hrvatska, Nekategorizirano

Programe Future Huba Križevci tijekom dvije godine pratilo više od 350 polaznika

Foto – Udruga P.O.I.N.T.

Udruga P.O.I.N.T. u petak je u Društvenom centru  na završnoj konferenciji predstavila rezultate projekta Future Hub Križevci koji je s partnerima Pučkim otvorenim učilištem Križevci, Astronomskim društvom Perzeidi i Gradom Križevci provodila tijekom dvije godine. U sklopu Future Huba Križevci organizirani su kontinuirani programi izvaninstitucionalnog obrazovanja s područja prirodoslovlja, računarstva i robotike za djecu i mlade te znanstveno-popularna predavanja, filmske projekcije, izložbe i redovita promatranja noćnoga neba za širu javnost – čak 410 aktivnosti, odnosno po jedna svaki drugi dan.

„Preko radionica smo pokušali dovesti znanost školskoj populaciji i omogućiti im da se upoznaju sa suvremenim konceptima u kozmologiji. Premašili smo brojke koje smo si zadali – kroz 33 obrazovna programa prošlo je više od 350 polaznika, angažirali smo 36 vanjskih suradnika i pridružila su nam se 23 volontera“, naveo je voditelj projekta dr. rer. nat. Andrej Dundović. Zahvaljujući projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i uz podršku Grada Križevaca, uređen je i obnovljen prostor društvenog centra.

„Future Hub Križevci donio je prepoznatljivost, prostor je uređen i naše ste sugrađane privukli na brojne aktivnosti. Ovo je značajan iskorak za udrugu, ali i za širu gradsku zajednicu. Vibra koja se odavde širi prerasla je Križevce i to nam je svima na ponos“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn u ime Grada kao partnera. Suradnja s Pučkim otvorenim učilištem ostvarena je kroz radionice socijalnih vještina i seminare za članove organizacija civilnog društva.

Suradnja s Pučkim otvorenim učilištem ostvarena je kroz radionice socijalnih vještina i seminare za članove organizacija civilnog društva. „Uvijek mi je drago surađivati s udrugom P.O.I.N.T. i učiti nešto novo. Svemir i astronomija su za mene egzotični sadržaji i drago mi je da ste uspjeli zainteresirati građane i privući djecu na svoje programe“, rekla je ravnateljica POU Križevci Željka Šunjić. Partner P.O.I.N.T.-u bilo je i Astronomsko društvo Perzeidi i to na programima promatranja nebeskih fenomena. Njihov član Ratislav Matić zadovoljan je odazivom građana i nada se novim projektima u sklopu kojih bi se ovakvi programi mogli nastaviti.
„Na Future Hubu sam se stavio i u ulogu učenika pa sam predavanja i radionice koristio kako bih što više naučio“, rekao je Matić.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.