Hrvatska, Nekategorizirano

‘Programi Unije za razvoj kulture i civilnog društva regija’ – događanje u Šibeniku

DKE – Kultura sudjelovat će na događanju pod nazivom ‘Programi Unije za razvoj kulture i civilnog društva regija’ koje će se održati u petak, 12. studenog, u Šibeniku, a moći će se pratiti i online! – navodi se na stranici deskultura.hr,

Na poziv Javne ustanove Razvojne agencije Šibensko – kninske županije koja je u svojstvu nositelja ureda Europe Directa Šibensko – kninske županije, DKE – ured Kultura sudjelovat će, zajedno s Uredom za udruge Vlade RH, na okruglom stolu na temu: “Utjecaj organizacija iz kulture i civilnog društva na razvoj regija te nove prilike za financiranje projekata iz programa Unije za razdoblje 2021. – 2027.”

Teme koje će se obuhvatiti raspravom za cilj će imati osvijestiti ulogu organizacija u kulturi i civilnom društvu u Hrvatskoj kao bitnim pokretačima društvenog i gospodarskog razvoja regija. Tijekom okruglog stola, svim sudionicima događaja će se pružiti i konkretne informacije o aktualnim i nadolazećim natječajima u okviru programa Unije namijenjenim kulturi i općenito organizacijama civilnog društva u novoj financijskoj perspektivi (2021. – 2027.). Naglasak će biti na programima Unije: CERV – Građani, jednakost, prava i vrijednosti i Kreativnoj Europi – potprogramu Kultura.

Drugi dio događanja odnositi će se na Kreativni kutak & Individualni idejni laboratorij unutar kojeg će sudionici imati priliku dobiti konkretne informacije o planiranim natječajima u novom financijskom razdoblju. Također, tijekom kojeg će svi sudionici imati mogućnost predstavnicima Deska Kreativne Europe i kontaktne točke za CERV program predstaviti vlastite projektne ideje te dobiti individualno savjetovanje o mogućnosti prijave istih na EU natječaje.

Sudjelovanje je moguće isključivo uz prijavu putem PRIJAVNICE. Broj mjesta je ograničen sukladno epidemiološkim mjerama.

Događanje možete također pratiti online klikom na POVEZNICU ili na FB stranici DKE – ured Kultura.

Program događanja pogledajte OVDJE.