Hrvatska, Nekategorizirano

Održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava odobrenih na pozivu Umjetnost i kultura 54+

IMG_0197Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u četvrtak je u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održala provedbenu radionica za predstavnike 40 organizacija kojima su odobrena bespovratna sredstva za provedbu projekata temeljem poziva Umjetnost i kultura 54 plus.

Radionici je nazočilo 80-ak osoba odgovornih za provedbu odobrenih projekata, a radionicu su održali djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za pripremu i praćenje provedbe programa Europske unije.

Cilj je provedbene radionice bio upoznati sve predstavnike korisnika bespovratnih sredstava o obvezama u upravljanju i provedbi ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, pravovremenom planiranju aktivnosti, uputama za pridržavanje pravila vidljivosti, obvezama izvješćivanja o financiranim aktivnostima. Korisnici bespovratnih sredstava, također, bili su upoznati s informacijskim sustavom za praćenje mikropodataka, pravilnim ispunjavanjem obrasca plana nabave i zahtjeva za nadoknadom sredstava.

Pozivom Umjetnost i kultura 54+ financirat će se aktivnosti pripreme i provedbe participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godina te aktivnosti stručnog usavršavanja umjetnika i kulturnih radnika u području kulturne i umjetničke edukacije i medijacije usmjerene na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine.

Četrdeset korisnika bespovratnih sredstava iz redova umjetničkih organizacija, udruga koje djeluju u području kulture i umjetnosti, zaklada, ustanova u kulturi, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave svojim će projektima diljem Hrvatske uključiti osobe starije životne dobi u participativne kulturne i umjetničke aktivnosti.

Odluka o financiranju.